Ελλάδα|24.12.2022 20:33

Ομαδικός βιασμός 15χρονου: Έξι ανήλικοι ακόμα αναζητούνται ενώ τρεις κρίθηκαν προφυλακιστέοι

Newsroom

Έξι ανήλικα άτομα αναζητούν ακόμα οι Αρχές για την σοκαριστική υπόθεση ομαδικού βιασμού του 15χρονου στη δυτική Αττική από οκτώ συμμαθητές του.

Εκτός από τα έξι άτομα που συνέλαβαν οι Αρχές, δύο ακόμα αγόρια αναζητούνται, ενώ όπως μετέδωσε στο OPEN η Έλενα Γαλάρη υπάρχουν και τέσσερα κορίτσια τα οποία, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ίδιος ο 15χρονος, βρίσκονταν μπροστά στις κακοποιήσεις του και δεν έκαναν τίποτα για να τις εμποδίσουν. Οι αστυνομικές Αρχές αναζητούν τα κορίτσια αυτά για να καταθέσουν.

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το OPEN, σήμερα Παρασκευή εμφανίστηκε ενώπιον των δικαστικών Αρχών ο δικηγόρος του ενός εκ των δύο αγοριών που ακόμα αναζητούνται και δήλωσε πως ο πελάτης του είναι έτοιμος να συνεργαστεί για την έρευνα.

Τρεις ανήλικοι προφυλακίστηκαν

Σε κάθε περίπτωση, από τους έξι ανηλίκους που συνελήφθησαν για τη συγκεκριμένη υπόθεση, οι τρεις κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ ένας ακόμα αφέθηκε ελεύθερος λόγω ηλικίας, καθώς δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του. Ωστόσο του επιβλήθηκε ο όρος να παρουσιάζεται υποχρεωτικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο ΑΤ κοντά στο σπίτι του, ενώ θα τον παρακολουθεί και κοινωνικός λειτουργός.

Οι κατηγορούμενοι στην απολογία τους υποστήριξαν ότι ναι μεν «πειραματίζονταν σεξουαλικά», παραδέχθηκαν δηλαδή ότι προέβησαν σε σεξουαλικές πράξεις αλλά δήλωσαν ότι δεν άσκησαν βία στο παιδί.

Οι υπόλοιποι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν νέα προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη, η οποία τους δόθηκε καθώς συναίνεσαν στην κράτηση τους κατά μία επιπλέον ημέρα από αυτήν που λήγει το όριο για την παραμονή υπό κράτηση χωρίς απολογία.

Τι είχε προηγηθεί

Οι έξι ανήλικοι συνελήφθησαν την Τετάρτη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, ενώ έχουν επίσης ταυτοποιηθεί τα στοιχεία δύο ακόμα ανηλίκων που αναζητούνται.

Οι αστυνομικοί έχουν σοκαριστεί με την αγριότητα του συμβάντος καθώς οι ανήλικοι φέρονται να κατέγραφαν μέχρι και σε βίντεο τις αποτρόπαιες πράξεις τους.

Όπως μετέδωσε η Μίνα Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN τα περιστατικά ξεκίνησαν το Νοέμβριο και εκτυλίσσονταν σε εγκαταλελειμμένο σπίτι το οποίο ανήκει σε συγγενή ενός εκ των συλληφθέντων. Έπειτα από όλα αυτά, ο 15χρονος είχε κλειστεί στον εαυτό του και δεν έβγαινε σχεδόν καθόλου από το δωμάτιό του. Κατάλαβαν οι γονείς του ότι κάτι συμβαίνει, μέχρι που οι γονείς ενός άλλου παιδιού, ήρθαν και τους είπαν ακριβώς τι έχει συμβεί.

Πώς το ανακάλυψαν; Στο κινητό του γιους τους έφτασε βίντεο με τα όσα φρικιαστικά έκαναν οι ανήλικοι στον 15χρονο. Οι γονείς απευθύνθηκαν στην αστυνομία, έγινε έφοδος στα σπίτια τους και κατασχέθηκαν ανάμεσα σε άλλα και τα κινητά τους.

βιασμόςομαδικός βιασμόςανήλικοςανήλικοιειδήσεις τώρα