Ελλάδα|26.12.2022 11:16

Ομαδικός βιασμός 15χρονου: Ανησυχία ότι ο ένας από τους δράστες διέφυγε στην Αλβανία - Εξετάζονται οπαδικά κίνητρα

Newsroom

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού του 15χρονου αγοριού στην Αττική, ενώ αναμένονται νέα εντάλματα σύλληψης για την φρικτή υπόθεση. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί εικάζουν πως ένας από τους ανηλίκους που φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο στην κακοποίηση έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι Αρχές ανησυχούν πως ο ένας ανήλικος της εγκληματικής συμμορίας έχει διαφύγει στην Αλβανία, τον τόπο καταγωγής του για να αποφύγει τη σύλληψη. Οι οικογένειά του λέει ότι κρύβεται γιατί έχει στοχοποιηθεί άδικα και φοβάται.

Σημειώνεται πως ήδη προφυλακίστηκαν τρεις από τους έξι συλληφθέντες. Ο έκτος, που είναι κάτω των 15 ετών, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Για την υπόθεση αναμένεται να εκδοθούν και άλλα εντάλματα σύλληψης, με τα τέσσερα να αφορούν τέσσερα ανήλικα κορίτσια που φέρεται είτε να γνώριζαν είτε να ήταν παρούσες στον βιασμό του παιδιού.

Εξετάζονται και τα οπαδικά κίνητρα

Την ίδια ώρα, δύο βίντεο τα οποία έχουν στα χέρια τους οι αξιωματικοί της ασφάλειας από τη δράση των οκτώ ανηλίκων , παραπεμπουν σε συμπλοκή με οργανωμένους οπαδούς, αλλά και μεταξύ μαθητών δύο σχολείων, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Διαμαντάρα, δικηγόρο ενός από τους ανήλικους κατηγορουμένους «υπάρχουν στο ένα βίντεο δύο φράσεις που επαναλαμβάνονται φωναχτά, οι οποίες εξηγούν το περιστατικό και στην ανακρίτρια θα εκθέσουμε όλα αυτά που πρέπει να πούμε για να εξηγήσουμε γιατί δεν ήταν σεξουαλικός πειραματισμός».

Η μία φράση, φέρεται να παραπέμπει σε συμπλοκή που είχε γίνει σε πάρκο στα δυτικά προάστια και αντιπροσωπεύει τους μαθητές της περιοχής που φέρονται να επικράτησαν. Η δεύτερη φέρεται να αντιπροσωπεύει τους οργανωμένους οπαδούς ομάδας, που εκτός από ξυλοδαρμούς είχαν προβεί σε παρόμοια πράξη με αυτή που καταγγέλλει ο 15χρονος ότι υπέστη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνική Αστυνομίαβιασμόςειδήσεις τώραομαδικός βιασμόςσυμμορία ανηλίκων