Ελλάδα|02.01.2023 10:20

Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα Δευτέρα 2 Ιανουαρίου; Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές

Newsroom

Η αργία της Πρωτοχρονιάς φέτος έπεσε Κυριακή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σύγχυση στην αγορά για το αν θα ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα σήμερα Δευτέρα 2 Ιανουαρίου. 

Η δεύτερη μέρα του Ιανουαρίου είναι κατ’ έθιμον αργία και όχι υποχρεωτική. Παράλληλα, πολλές εμπορικές επιχειρήσεις συνηθίζουν να κάνουν τη συγκεκριμένη μέρα απογραφή.

Φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, τα περισσότερα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά θα πραγματοποιήσουν απογραφή

Τα μοναδικά καταστήματα, που έχουν ανακοινώσει, πως θα λειτουργούν είναι το εκπτωτικό χωριό McArthur Glen, το Smart Park και τα Jumbo

Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ και Λαϊκές Αγορές 

Ανοιχτά θα είναι τα ΑΒ Βασιλόπουλος, τα LIDL και τα OK Market. Για το ωράριό των τελευταίων οι καταναλωτές θα πρέπει να συμβουλευτούν το εκάστοτε κατάστημα, από το οποίο εξυπηρετούνται. Τα σούπερ μάρκετ κλείνουν στις 9 το βράδυ.

Παράλληλα κνονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές στην Αττική, όπως ενημέρωσε με ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Κλειστά θα μείνουν τα καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» και «Κρητικός». Από την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023 τα καταστήματα θα επανέλθουν στο κανονικό ωράριό τους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

λαϊκές αγορέςΠρωτοχρονιάωράριο καταστημάτωνσούπερ μάρκετειδήσεις τώρααργία