Ελλάδα|03.01.2023 13:27

Σεισμός: Τι λέει για τη σεισμική ακολουθία στην Κρήτη ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος - «Χρειάζεται παρακολούθηση και αξιολόγηση»

Newsroom

Συνολικά 8 σεισμοί καταγράφηκαν στην Κρήτη σε λιγότερες από 24 ώρες, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να είναι ανήσυχοι.

Πάντως, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος Δόκτωρ Σεισμολογίας και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο εμφανίζεται καθησυχαστικός για τη σεισμική ακολουθία των τελευταίων ωρών.

«Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο βόρεια της Νεάπολης Λασιθίου. Τα μεγέθη δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα. Έχουν φτάσει περίπου μέχρι 4,3 Ρίχτερ. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε υπερβεί το όριο κινδύνου. Παρόλα αυτά χρειάζεται συνεχής παρακολούθηση γιατί η σεισμική δραστηριότητα επιμένει αρκετές ημέρες», σημείωσε μιλώντας στο cretalive.

Επίσης ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει ιδιαίτερα ότι «το φαινόμενο παρακολουθείται από τους επιστήμονες οι οποίοι καταγράφουν όλες τις σεισμικές δονήσεις και αξιολογούν την πορεία του φαινομένου. Προς το παρόν, όχι, δεν μας ανησυχεί γιατί δεν έχουμε περάσει κάποια γραμμή κινδύνου, όμως, χρειάζεται παρακολούθηση και αξιολόγηση», πρόσθεσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σεισμός τώραΚρήτηειδήσεις τώρασεισμός