Ελλάδα|03.01.2023 14:16

Μία όμορφη χριστουγεννιάτικη δράση: Δωρεάν βόλτα με ταξί για ηλικιωμένους στη στολισμένη Αθήνα

Newsroom

Μια βόλτα στη φωτισμένη και στολισμένη Αθήνα θα κάνουν ηλικιωμένοι της πρωτεύουσας με δωρεάν διαδρομές με ταξί, στο πλαίσιο της δράσης του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) σε συνεργασία με τη διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή «Ταξινόμοι» και το δήμο Αθηναίων.

Οι τρεις φορείς συνεργάστηκαν για να δώσουν σε ηλικιωμένους τη δυνατότητα να δουν την στολισμένη Αθήνα και να πάρουν μια γεύση της γιορτινής της πλευράς. Στα πρότυπα της TaxiLuz, της υπηρεσίας που μεταφέρει δωρεάν ανθρώπους της τρίτης ηλικίας στις ευρωπαϊκές πόλεις για να απολαύσουν την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, Αθηναίοι ταξιτζήδες θα μεταφέρουν σήμερα δωρεάν, συνανθρώπους μας που δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν μια βόλτα στην στολισμένη Αθήνα

Σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων σχεδιάστηκε ένα πρόγραμμα για την συμμετοχή και το πλάνο της διαδρομής. Από το Γηροκομείο Αθηνών τα ταξί θα παραλάβουν 28 άτομα στις 17:30, από την Λέσχη Φιλίας (Αγ. Παύλου) 35 άτομα στις 18:00 και από την Λέσχη Φιλίας (Πανόρμου) 60 άτομα στις 18:15 με τελικό προορισμό την πλατεία Συντάγματος. Σε κάθε ταξί θα επιβιβάζονται δύο ηλικιωμένοι και ένας συνοδός.

Πρόθεση όλων των φορέων που συμμετέχουν σε αυτή την πειραματική δράση είναι να την καθιερώσουν και να την κάνουν θεσμό. Ένα θεσμό αγάπης, ελπίδας και ανιδιοτελούς προσφοράς των ταξιτζήδων προς τους συνανθρώπους μας, επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΣΑΤΑ.

Η ιδέα του Taxiluz γεννήθηκε το 2017 στη Μαδρίτη και αρχικά στη δράση συμμετείχαν μόλις 20 ταξί. Φέτος ενσωματώθηκαν πάνω από 200 εθελοντές οδηγοί ταξί και η πρωτοβουλία έχει επεκταθεί σε άλλες 12 πόλεις της Ισπανίας προσφέροντας βόλτα στις στολισμένες πόλεις σε περίπου 900 ηλικιωμένους, οι οποίοι είναι αδύνατο να μετακινηθούν διαφορετικά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

δήμος ΑθηναίωνΣΑΤΑοδηγοί ταξίηλικιωμένοιταξίειδήσεις τώρα