Ελλάδα|04.01.2023 16:00

Βέροια: Προφυλακίστηκε η 29χρονη που κατηγορείται ότι πέταξε το μωρό της στον Αλιάκμονα

Newsroom

Προφυλακίστηκε η 29χρονη από τη Βέροια που κατηγορείται ότι πέταξε το μωρό της στον Αλιάκμονα. Με σύμφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα η 29χρονη οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας και από εκεί κατά πάσα πιθανότητα θα μεταφερθεί στις φυλακές των Διαβατών, όπου και θα παραμείνει μέχρι να γίνει η δίκη της.

Επίσης, η κατηγορούμενη θα περάσει στη Θεσσαλονίκη και από ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να εξεταστεί η ψυχική της υγεία.

Για περισσότερες από τρεις ώρες η 29χρονη κατέθετε στο γραφείο του ανακριτή, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, τη ρωτούσε επίμονα για τις συνθήκες που έγινε το τραγικό συμβάν, που στοίχισε τη ζωή του βρέφους, το οποίο σήμερα (4 Ιανουαρίου) θα έκλεινε τον πρώτο χρόνο της ζωής του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 29χρονη επέμενε ότι δεν έριξε η ίδια το παιδί της στα νερά του Αλιάκμονα, αλλά αυτό βρέθηκε εκεί από ατύχημα, ότι δήλαδή διέλαθε της προσοχής της και έπεσε μόνο του μπουσουλώντας. Μάλιστα, υποστήριζε ότι, αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω, θα έκανε τα πάντα, για να βοηθήσει το παιδί της. Στις ερωτήσεις του ανακριτή, για ποιο λόγο δεν ενημέρωσε τις Αρχές, αλλά αντίθετα άλλαζε τα όσα υποστήριζε, η 29χρονη φέρεται να μην έδινε καμία απάντηση.

Να σημειωθεί ότι λίγο νωρίτερα έγινε έρευνα στο σπίτι της 29χρονης, μήπως εντοπιστούν κάποια στοιχεία για το τραγικό συμβάν, ωστόσο, δε βρέθηκε κάτι. Η έρευνα για την υπόθεση θα συνεχιστεί και από τις Αρχές ζητείται να από υπηρεσίες και πολίτες να προσκομίσουν οποιαδήποτε βιντεοληπτικό υλικό ενδεχομένως να έχουν.

Το χρονικό

Η γυναίκα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έφυγε μαζί με το παιδί της από το χωριό της Αλεξάνδρειας Ημαθίας όπου διαμένει και την επόμενη ημέρα επέστρεψε στο σπίτι που διέμενε με τους γονείς της χωρίς να έχει στην αγκαλιά της το μωρό.

Όπως μεταδίδει το verianet.gr μετά την αποτρόπαια πράξη της, η 29χρονη φέρεται να διέμεινε εκείνο το βράδυ σε ξενοδοχείο όπου έκανε αλλαγή του χρόνου και την επόμενη ημέρα, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, επέστρεψε στο σπίτι της.

Όταν οι συγγενείς της, ρώτησαν που είναι το παιδί, δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις. Η οικογένεια ανέφερε το γεγονός στην Αστυνομία, και εκεί ξεκίνησε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» της ανατριχιαστικής υπόθεσης.

Ύστερα από εξονυχιστικές έρευνες των αστυνομικών, εντοπίστηκε το άψυχο κορμάκι του μωρού να επιπλέει στα παγωμένα νερά του ποταμού, τις πρώτες πρωινές ώρες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΒέροια