Ελλάδα|04.01.2023 21:25

Βέροια: Η μαραθώνια απολογία της 29χρονης που κατηγορείται ότι πέταξε το μωρό της στον Αλιάκμονα - Τα ερωτήματα για τη στάση των κοινωνικών υπηρεσιών

Newsroom

Μετά από μια μαραθώνια απολογία κρίθηκε προφυλακιστέα η 29χρονη από τη Βέροια που κατηγορείται ότι πέταξε το μωρό της στον Αλιάκμονα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο δικαστικό Μέγαρο Βέροιας, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και με σκυμμένο το κεφάλι.

Η απολογία της διήρκησε περισσότερες από τρεις ώρες, με τον εισαγγελέα και τον ανακριτή να συμφωνούν επί της προφυλάκισης της.

Η 29χρονη επέμενε ότι δεν σκότωσε το μωρό και δήλωσε μετανιωμένη. «Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, θέλω να είχα βοηθήσει το παιδί μου. Δεν το σκότωσα εγώ, δεν το έριξα στο ποτάμι. Μπουσούλησε κι έπεσε στο νερό».

Το πρωί αστυνομικοί της ασφάλειας έκαναν έρευνα στο σπίτι της, ενώ ο συνήγορός της ζήτησε τη διενέργεια της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν

Την ίδια ώρα ερωτήματα εγείρει η στάση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αλεξάνδρειας που έκριναν ικανή την 29χρονη να μεγαλώσει το παιδί, παρά τον εγκλεισμό της 13φορές σε ψυχιατρικές κλινικές. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN το 2016 είχε διαφύγει από ψυχιατρική κλινική όπου τότε νοσηλευόταν και αναζητούνταν για μέρες. 

Σε κατάσταση σοκ παραμένει ο πατέρας του μωρού, ο οποίος δήλωσε ότι το παιδί δεν φαινόταν να είναι παραμελημένο. «Όταν έγινε η πράξη, δεν μπορούσα να καταλάβω, αν η μητέρα αντιμετωπίζει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα. Ήρθε το παιδί και προσπαθούσα να κάνω τα αδύνατα – δυνατά γι’ αυτό. Με τους γονείς της μητέρας είχαμε λογοφέρει στο παρελθόν για την αναγνώριση, αφού το μόνο που μ’ ενδιέφερε ήταν το καλό του παιδιού. Για το τραγικό γεγονός ενημερώθηκα από την αστυνομία το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Με κάλεσαν να καταθέσω, όταν δεν μπορούσαν να βρουν το παιδί», δήλωσε στο ethnos.gr

«Το παιδί δεν το είχα αναγνωρίσει, Ήθελα να γίνει η πράξη συμβολαιογραφικά και η μητέρα μου έλεγε ‘’θα σου πω εγώ πότε θα πάμε’’. Τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο το έπαιρνα στο σπίτι μου κάθε Σαββατοκύριακο, όμως, ο δικηγόρος μου με συμβούλεψε να το σταματήσω αυτό, αφού θα είχα τεράστια προβλήματα, αν το παιδί πάθαινε κάτι, όσο το είχα εγώ. Έτσι έκοψα τα Σαββατοκύριακα. Τελικά αποφάσισα να πάω δικαστικά για την αναγνώριση του παιδιού. Στις 2 Δεκεμβρίου πήγα εγώ το παιδί στον παιδίατρο και το είδα και την παραμονή των Χριστουγέννων. Στις 5 Ιανουαρίου το παιδί θα χρόνιζε και είπα πάλι στη μητέρα του να το αναγνωρίσουμε. Κανένας δεν μπορεί να φανταστεί, πώς αισθάνομαι εγώ αυτήν τη στιγμή», πρόσθεσε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΒέροιαθάνατοςμωρόπροφυλάκιση