Ελλάδα|06.01.2023 10:28

Απογείωση υπό αντίξοες συνθήκες στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων: Αεροπλάνο χάθηκε μέσα στην πυκνή ομίχλη - Μεγάλη καθυστέρηση

Newsroom

Με αρκετή ώρα καθυστέρηση και σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες έγινε η απογείωση του αεροσκάφους που πραγματοποίησε την πτήση από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων με προορισμό την Αθήνα, καθώς η περιοχή του αεροδρομίου είχε καλυφθεί από πυκνή ομίχλη από νωρίς το βράδυ της Πέμπτης.

Ο πιλότος προσπάθησε να εφαρμόσει τους κανόνες απογείωσης με τη βοήθεια οχήματος ασφαλείας. Όμως η προσπάθεια δεν ολοκληρώθηκε λόγω της περιορισμένης ορατότητας. Έτσι το Airbus οδηγήθηκε σε χώρο του διαδρόμου όπου ανέμενε με ασφάλεια.

Ο Πύργος Ελέγχου, οι τεχνικοί και όλοι οι άνθρωποι της Πολιτικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο είχαν τεθεί σε εγρήγορση. Οι μετρήσεις ορατότητας ήταν συνεχείς αλλά κάτω από τα επιτρεπόμενα όρια. Όλοι ανέμεναν και πάλι ένα άνοιγμα της ομίχλης για να επιχειρηθεί η απογείωση.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, στις 21:30 περίπου το βράδυ το άνοιγμα αυτό για ελάχιστα λεπτά ήταν αρκετό ώστε να δοθούν οι οδηγίες και ο πιλότος να προχωρήσει στην απογείωση.

Όσοι βρισκόταν έξω από το χώρο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα φωνάζοντας «μπράβο». Το αεροπλάνο χάθηκε στην ομίχλη κυριολεκτικά αλλά η απογείωση είχε γίνει με επιτυχία.

Κυβερνήτης, συγκυβερνήτης και πλήρωμα ευχαρίστησαν τους ανθρώπους στον Πύργο Ελέγχου και συνέχισαν το ταξίδι για την Αθήνα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραομίχληαεροδρόμιοΙωάννινα