Ελλάδα|07.01.2023 13:24

Φαρμακονήσι: Προκλητικό πρωτοσέλιδο της Hurriyet - «Φόβος και πανικός στην Αθήνα»

Newsroom

Προκλητικό πρωτοσέλιδο αναφορικά με το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στο Φαρμακονήσι εξέδωσε η εφημερίδα Hurriyet κάνοντας λόγο για «φόβο και πανικό» στην Αθήνα μετά τον έλεγχο των ελληνικών Αρχών σε Τούρκους ψαράδες που βρίσκονταν εντός των ελληνικών υδάτων.

«Πρόκληση, παρενόχληση και πανικός στο Αιγαίο». Αυτό αναφέρει στον τίτλο της η τουρκική εφημερίδα αναφέροντας μάλιστα ότι το «ελληνικό σκάφος πυροβόλησε τους Τούρκους αλιείς», ενώ σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι ελληνικές Αρχές έριξαν προειδοποιητικές βολές μετά την εμπλοκή της τουρκικής ακταιωρού που έκανε απόπειρα εμβολισμού του ελληνικού σκάφους.

«Ελληνικό σκάφος του Λιμενικού της Ελλάδας παρενόχλησε τους Τούρκους αλιείς στα ανοιχτά στα Δίδυμα και έριξε προειδοποιητική βολή. Μόλις η Τουρκία απάντησε άμεσα προκλήθηκε φόβος και πανικός στην Αθήνα», σημειώνει επίσης η εφημερίδα στο δημοσίευμά της.

Βίντεο ντοκουμέντο από τις προκλήσεις της τουρκικής ακταιωρού

Στο βίντεο του Open, φαίνεται πόσο κοντά πλησιάζει το τουρκικό σκάφος με σκοπό να παρενοχλήσει το σκάφος του ελληνικού λιμενικού ανοιχτά του Φαρμακονησίου και των Ιμίων, κάτι που είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού.

Τα ελληνικά σκάφη κάνουν ό,τι μπορούν για να απωθήσουν τα τουρκικά αλιευτικά, ενώ συγκεκριμένα αλιευτικά φαίνεται ότι συνεχώς επιχειρούν να ψαρέψουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα, με τους ψαράδες και τους ντόπιους να κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο.

Το χρονικό των νέων προκλήσεων

Υπενθυμίζεται ότι η παρενόχληση από την τουρκική ακταιωρό έγινε στις 11:30 το πρωί της Πέμπτης σε σκάφος του Λιμενικού, το οποίο περιπολούσε νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, η τουρκική ακταιωρός εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους ενώ οι Έλληνες λιμενικοί έριξαν προειδοποιητικές βολές.

Στη συνέχεια, το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής αποχώρησε από το σημείο του επεισοδίου, κατευθυνόμενο ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΦαρμακονήσιΛιμενικό Σώμαειδήσεις τώραHurriyet