Ελλάδα|07.01.2023 20:10

Αποκάλυψη OPEN: Ακόμα μία τουρκική πρόκληση στο Φαρμακονήσι - Εντείνονται οι φόβοι για «θερμό» επεισόδιο

Newsroom

Ακόμη ένα επεισόδιο τουρκικής προκλητικότητας σημειώθηκε ανοιχτά του Φαρμακονησίου καθώς όπως φαίνεται σε βίντεο που εξασφάλισε το OPEN, τουρκική ακταιωρός έκανε επικίνδυνη «σφήνα» μπροστά από ελληνικό σκάφος ρισκάροντας απροκάλυπτα ένα σοβαρό ατύχημα.

Στο βίντεο φαίνεται το σκάφος του τουρκικού λιμενικού να «μπαίνει» με μεγάλη ταχύτητα λίγα μέτρα μπροστά από το σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του Φαρμακονησίου. Το ελληνικό σκάφος επιχειρούσε στο σημείο θέλοντας να διώξει για μια ακόμη φορά τους Τούρκους ψαράδες που προσπαθούσαν να ψαρέψουν παράνομα εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Πρόκειται για ακόμα ένα επικίνδυνο περιστατικό στα νερά του Αιγαίου και πλέον εκφράζονται ανοιχτά φόβοι από ανώτατα στελέχη του Λιμενικού για «θερμό επεισόδιο». Θεωρείται «ανοιχτό» από τις ελληνικές Αρχές μετά από παρέμβαση του Λιμενικού σε παράνομους ψαράδες και να έρθουν τουρκικά σκάφη και να στήσουν σκηνικό έντασης , όπως αυτό που συνέβη τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα δεν θεωρείται τυχαίο το ότι τα τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρονται στις παραβιάσεις κάνοντας το άσπρο - μαύρο.

Συνεχείς προκλήσεις Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μίλτου Σακελλάρη, δεν είναι λίγες φορές που το τουρκικό λιμενικό παραβιάζει τα ελληνικά χωρικά ύδατα ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα. Συχνά τουρκικά σκάφη κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και προσπαθούν να εμβολίσουν τα ελληνικά σκάφη του Λιμενικού.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τους ντόπιους, τα τουρκικά αλιευτικά καθημερινά παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα για να αλιεύσουν συνοδευόμενα από το τουρκικό λιμενικό. «Έρχονται μέσα στα ελληνικά νερά, συνήθως σε περιόδους που είναι απαγορευμένη η αλιεία σε εμάς δηλαδή που υπάρχουν αρκετά ψάρια και έρχονται 2 και 3 μίλια μέσα στα χωρικά μας ύδατα σχεδόν 1 μίλι από τις ακτές μας. Ψαρεύουν κανονικά» τονίζει ψαράς από τη Λέσβο. 

«Πληγή μεγάλη, συνέχεια γίνεται αυτό, δεν δίνουν σημασία. Υπάρχει φρούρηση τώρα» τονίζει ένας άλλο ψαράς από τη Λέσβο.

Τις περισσότερες φορές παρεμβαίνει το ελληνικό Λιμενικό και τα τουρκικά αλιευτικά απομακρύνονται. Άλλες τουρκικά σκάφη παραμονεύουν και είναι έτοιμα να προκαλέσουν. Πάντως, το Λιμενικό διαμηνύει ότι θα συνεχίσει με ψυχραιμία να επιχειρεί στην περιοχή απομακρύνοντας όσους παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα.  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λιμενικό ΣώμαΑιγαίοτουρκική πρόκλησηειδήσεις τώραΦαρμακονήσιΤουρκίαψαράδες