Ελλάδα|07.01.2023 21:10

Έντι Ζεμενίδης στο OPEN: «Ανοησίες όσα είπε ο Συρίγος για τα F-16 - Αυτά τα ακούμε μόνο από πράκτορες της Τουρκίας»

Newsroom

Θύελλα αντιδράσεων στην ελληνική ομογένεια έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας και καθηγητή Διεθνούς Δικαίου Άγγελου Συρίγου, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι «προς το συμφέρον της Ελλάδας να δώσει η Αμερική τα F - 16 στην Τουρκία γιατί θα συνοδεύονται υπό αυστηρούς όρους, κάτι που δεν θα γίνει αν για παράδειγμα τα προμηθευτούν από τη Ρωσία».

«Ανοησίες όσα είπε ο κ. Συρίγος»

Τα λόγια του υφυπουργού προκάλεσαν την οργή της ομογένειας, η οποία εκφράστηκε χαρακτηριστικά με τη δήλωση του Έντι Ζεμενίδη στην Αλεξία Τασούλη και το OPEN. Ο κορυφαίος παράγοντας της ομογένειας χαρακτήρισε «ανοησίες» τις δηλώσεις Συρίγου, λέγοντας μάλιστα ότι «τέτοια πράγματα ακούγονται μόνο από πράκτορες της Τουρκίας».

Πρόσθεσε μάλιστα: «ευτυχώς τον κύριο Συρίγο δεν τον γνωρίζει κανένας στην Ουάσιγκτον, ξέρω ότι δεν εκφράζει την άποψη ούτε του πρωθυπουργού, ούτε του κυρίου Δένδια».

Ο κ. Ζεμενίδης ανέφερε πως ο κ. Συρίγος πρέπει «να έρθει να μας εξηγήσει για ποιανού λογαριασμό έδωσε τέτοια άποψη. Δεν είναι αυτές οι θέσεις της ομογένειας και οι θέσεις των φιλελλήνων στο Κογκρέσο. Με τη λογική του γιατί να μην του δώσουμε και τα F35; Για αυτό ήταν μια ανοησία» είπε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραF16Άγγελος ΣυρίγοςΤουρκία