Ελλάδα|07.01.2023 22:16

Γεμάτες οι παιδικές ΜΕΘ εξαιτίας του ιού RSV - Διασωληνωμένος 11χρονος με κορονοϊό

Newsroom

«Θερίζει» στα παιδιά ο ιός RSV με αποτέλεσμα οι ΜΕΘ των παιδιατρικών νοσοκομείων να είναι σχεδόν γεμάτες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN στα νοσοκομεία της Αττικής, υπάρχουν μόλις 8 διαθέσιμες ΜΕΘ παίδων «non covid», ενώ στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης όλα τα κρεβάτια είναι κατειλημμένα  από παιδιά που νοσούν. Την ίδια ώρα στο Ρίο, υπάρχει μόλις ένα διαθέσιμο κρεβάτι.

Φυσικά, και ο κίνδυνος του κορονοϊού εξακολουθεί να ελλοχεύει. Στην εντατική του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» νοσηλεύεται με κορονοϊό 11χρονο παιδί. Πρόκειται για μαθητή νόσησε πριν από μερικές ημέρες με COVID και έκτοτε η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ.

Όπως μετέδωσε το Mega, το συγκεκριμένο παιδί αρχικά νοσηλεύτηκε στην περιφέρεια όμως άμεσα κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στον νοσοκομείο της Αθήνας, όπου παραμένει διασωληνωμένος.

Ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα

Όλα αυτά την ώρα που οι νοσηλείες στις ΜΕΘ παίδων είναι ιδιαίτερα αυξημένες και τα σχολεία ανοίγουν κανονικά τη Δευτέρα μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έχει ξεκαθαρίσει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά και το κάθε παιδί που θα αρρωσταίνει με γρίπη θα μπορεί να λείψει μέχρι και πέντε ημέρες χωρίς να μετρήσουν οι απουσίες του.

Οι ειδικοί συνιστούν στους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά στα σχολεία με συμπτώματα και να τηρούνται μέτρα προσωπικής υγιεινής.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

παιδιάΜΕΘΚορονοϊόςδιασωληνωμένοιειδήσεις τώρα