Ελλάδα|09.01.2023 09:12

Ξυλόκαστρο: Σοβαρότατη καταγγελία - «Ανασφάλιστη η 45χρονη» που σκοτώθηκε σε απορριμματοφόρο εν ώρα εργασίας

Newsroom

Σε μία σοβαρότατη καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, αναφορικά με την 45χρονη μητέρα πέντε παιδιών και εργαζόμενη, που έχασε τη ζωή της όταν όχημα έπεσε πάνω σε απορριμματοφόρο στο οποίο επέβαινε.

«Η 45χρονη εργαζόταν χωρίς σύμβαση» δήλωσε ο κ. Τράκας, μιλώντας στην ΕΡΤ. Όπως είπε, «αυτή την εβδομάδα έχουμε ένα πολύ μεγάλο σοβαρό ατύχημα στο Σαρωνικό, όπου ήδη ένας συνάδελφος ακρωτηριάστηκε στο ένα του πόδι και παλεύει για τη ζωή του και το δεύτερο είναι μια συνάδελφος, η οποία έχασε τη ζωή της».

«Εδώ το ζήτημα μας είναι το τι θα γίνει με όλο αυτό το πράγμα που συμβαίνει στην τοπική αυτοδιοίκηση και στους εργαζόμενους με τα τεράστια εργατικά ατυχήματα. Εάν είχε σύμβαση, εάν δεν είχε σύμβαση, νομίζω ότι θα το δει η ελληνική Δικαιοσύνη», τόνισε στη συνέχεια.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι δεν υπήρχε σύμβαση και αυτό είναι τεράστιο ζήτημα».

«Για 20 μέρες δούλευε χωρίς σύμβαση»

Έπειτα ο κ. Τράκας υποστήριξε πως η σύμβαση εργασίας της 45χρονης πολύτεκνης μητέρας «είχε λήξει και για 20 μέρες δούλευε χωρίς να έχει κάλυψη» αναφερόμενος στο δήμο Ξυλοκάστρου.

«Ο Δήμος (Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης) θα πρέπει να απαντήσει και αν ισχύει αυτό, θα πρέπει η Πολιτεία να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, διότι εδώ μιλάμε για ένα πολύ σοβαρό γεγονός, όπου την ευθύνη την έχει η δημοτική Αρχή» υπογράμμισε, ζητώντας να αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με αφορμή το νέο τραγικό περιστατικό εγείρονται σοβαρά ζητήματα όσον αφορά στο εάν οι υπάλληλοι στον τομέα της καθαριότητας έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό και αν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο Κάτω Πιτσά του δήμου Ξυλοκάστρου, στην παλιά Εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών όταν όχημα έπεσε πάνω στο απορριμματοφόρο και χτύπησε την εργαζόμενη που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο ανυψωτικό ώστε να αδειάσει τα σκουπίδια. Ο θάνατός της ήταν ακαριαίος.

Ο 36χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος έχει συλληφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Επίσης, έχει τραυματιστεί ελαφρά και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ προσεχώς αναμένεται να καταθέσει στην αστυνομία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

καταγγελίαΞυλόκαστροΠΟΕ-ΟΤΑνεκρήειδήσεις τώραεργατικό δυστύχημα