Άρειος Πάγος: Έρευνα για την απομάκρυνση ομοφυλόφιλου από το γηροκομείο Καλαβρύτων
NewsroomΆμεση ήταν η παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου σε δημοσίευμα του ηλεκτρονικού Τύπου σύμφωνα με το οποίο γηροκομείο της περιοχής των Καλαβρύτων σταμάτησε να δέχεται υπερήλικα επειδή ήταν ομοφυλόφιλος.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα ο υπερήλικας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεχόταν τη φροντίδα των ανθρώπων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Όμως, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και κρίθηκε αναγκαία η φιλοξενία του σε ίδρυμα.
Όπως αναφέρει το tempo24news, οι υπεύθυνοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» ήρθαν σε επαφή με μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στην περιοχή των Καλαβρύτων και φιλοξενήθηκε εκεί. Όμως, όταν έγινε γνωστό ότι ήταν ομοφυλόφιλος, εκδιώχτηκε.
Η Ξένη Δημητρίου παρήγγειλε στον εισαγγελέα Καλαβρύτων να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί εάν αληθεύει το δημοσίευμα και εάν πράγματι αποβλήθηκε από τη μονάδα φροντίδας ο εν λόγω ηλικιωμένος. Επίσης, η κ. Δημητρίου παρήγγειλε να διερευνηθεί εάν ενδεχομένως έχει διαπραχθεί αδίκημα που τιμωρείται από τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου.
Πηγή: tempo24news
- Γρίφος η τύχη του Λαριτζανί: Διαψεύδει τον θάνατό του το Ιράν - Νέοι βομβαρδισμοί στη Βηρυτό
- Νέα προθεσμία πήρε ο 23χρονος για τη δολοφονία του Κλεομένη - «Υπάρχει ομερτά» καταγγέλλει η οικογένεια του 20χρονου
- Σκάνδαλο στα social media μετά τα Όσκαρ 2026: Σκουπίδια στο Dolby Theatre και αντιδράσεις για υποκρισία των σταρ
- Εντυπωσιακή ανακάλυψη: Ο πλανήτης που αποτελείται από λιωμένη λάβα - Ποιος είναι ο μακρινός κόσμος «L98-59d»