Ελλάδα|09.01.2023 18:10

Αλλαγή διοίκησης στον ΟΑΣΑ - Ποιος είναι ο Γιώργος Σπηλιόπουλος που αναλαμβάνει CEO

Newsroom

Αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση του ΟΑΣΑ έφερε η καινούρια χρονιά. Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, η έως σήμερα μεταβατική διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού, Αριστέα Αντωνοπούλου αντικαθίσταται από τον χημικό μηχανικό και προερχόμενο από τον ιδιωτικό τομέα, Γιώργο Σπηλιόπουλο. Η κυρία Αντωνοπούλου θα παραμείνει στον ΟΑΣΑ ως Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος & Εντεταλμένη Σύμβουλος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Υπερταμείου, ο κ. Σπηλιόπουλος είναι Χημικός Μηχανικός, PhD, με μακροχρόνια εμπειρία στις εταιρείες Barilla και Procter & Gamble στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ελβετία, στις οποίες σημείωσε ρεκόρ ταχείας ανάπτυξης, γεωγραφικής επέκτασης και επιτυχημένης ανάπτυξης και υλοποίησης έργων εταιρικού μετασχηματισμού.

Στη Barilla ανέλαβε αυξανόμενες αρμοδιότητες, αρχικά ως Τεχνικός Διευθυντής και Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, κατόπιν Γενικός Διευθυντής, ενώ στη συνέχεια διορίστηκε Αντιπρόεδρος Ανατολικής Ευρώπης και Αντιπρόεδρος Οργάνωσης του Ομίλου του Οργανισμού με έδρα την Πάρμα. Ηγήθηκε της ίδρυσης και της ανάπτυξης του Cluster 19 χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης με έδρα την Αθήνα. Διετέλεσε Προέδρος Διοικητικών Συμβουλίων σε Ελλάδα, Κροατία, Σλοβενία και Πολωνία. Στην P&G Διετέλεσε διευθυντής Βιομηχανίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού στην Ελλάδα και το διοικητικό κέντρο Ευρώπης στην Γενεύη.

«Η επιτυχής θητεία του σε στρατηγικές θέσεις, η εμπειρία του στην ενδυνάμωση και την αξιοποίηση στελεχών και η διεθνής εμπειρία του αποτελούν το εχέγγυο για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου ΟΑΣΑ».

Το νέο ΔΣ

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΑ απαρτίζεται από τα εξής πρόσωπα:

  1. Γκόλιας Ιωάννης, Πολιτικός Μηχανικός, Πρόεδρος Δ.Σ. – μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
  2. Σπηλιόπουλος Γεώργιος, Δρ. Χημικός Μηχανικός, Διευθύνων Σύμβουλος – Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
  3. Αντωνοπούλου Αριστέα,– Στέλεχος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος & Εντεταλμένη Σύμβουλος - Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
  4. Αμδίτης Άγγελος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Αναπληρωτής Πρόεδρος Δ.Σ. – Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
  5. Καλατζής Νικόλαος, Οικονομολόγος – Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
  6. Κεφαλά Βασιλική, Οικονομολόγος, Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
  7. Μπλούνας Ευάγγελος, Αγρονόμος – Τοπογράφος Μηχανικός, μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
  8. Αγγελόπουλος Παναγιώτης - Ιάσων, Οικονομολόγος, στέλεχος ΕΕΣΥΠ, μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
  9. Παπαδόπουλος Παύλος, υπάλληλος του Ο.Α.Σ.Α. – εκπρόσωπος των εργαζομένων, μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.
ΟΑΣΑειδήσεις τώρα