Ελλάδα|09.01.2023 16:41

Βέροια: «Μου λέτε ψέματα, το παιδί μου ζει», λέει η 29χρονη που παραδέχτηκε ότι πέταξε το μωρό στον Αλιάκμονα

Newsroom

«Έριξα το παιδί μου στα νερά του φράγματος του Αλιάκμονα. Δεν επιθυμούσα το θάνατο του, ήλπιζα ότι κάποιος θα το σώσει. Μου λένε όλοι ψέματα, το παιδί δεν πέθανε. Το παιδί μου ζει», φέρεται να είπε, σύμφωνα με το GRTimes.gr, η 29χρονη μητέρα στον ανακριτή, κατά τη διαδικασία αναπαράστασης που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου, στο σημείο της τραγωδίας.

Λίγο νωρίτερα η 29χρονη ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη της, η οποία είχε συλληφθεί από την πρώτη στιγμή ως η βασική ύποπτη για τη δολοφονία του μωρού της, το οποίο βρέθηκε νεκρό στον Αλιάκμονα.  Η γυναίκα που αρνείτο διαρκώς πως πέταξε το μωρό στον ποταμό, παραδέχτηκε τελικά την πράξη της κατά την διάρκεια της αναπαράστασης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο σημείο, παρουσία ανακριτή.

«Θέλω να αλλάξω την κατάθεσή μου, αυτά που είπα στην αρχή δεν συνέβησαν, εγώ έριξα το παιδί στο νερό», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ δεν έδωσε καμία εξήγηση γιατί δολοφόνησε το 11 μηνών βρέφος.

Γύρω στις 10 το πρωί, η 29χρονη έφτασε, συνοδεία αστυνομικών, στο φράγμα του Αλιάκμονα, εκεί όπου βρέθηκε νεκρό, στα παγωμένα νερά του, το μικρό κοριτσάκι.

Νωρίτερα, στο δικαστικό μέγαρο Βέροιας, μίλησε ο δικηγόρος της, Αντώνης Μπιδέρης, ο οποίος επισήμανε πως στο έγκλημα δεν υπήρχε πρόθεση.

Είχε ήδη προφυλακιστεί και αρχικά αρνήθηκε την κατηγορία

Η μητέρα, η οποία, μετά την απολογία της στον ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέα, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, στην απολογία της, είχε αρνηθεί την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με την οποία διώκεται, υποστηρίζοντας ότι επισκέφθηκε το φράγμα αφήνοντας το βρέφος να παίξει στην τεχνητή λίμνη της Αγίας Βαρβάρας.

«Δεν το έριξα στο νερό. Μπουσούλησε κι έπεσε στη λίμνη χωρίς να το δω», υποστήριξε αρχικά, ενώ εμφανίστηκε μετανιωμένη που άφησε το παιδί αβοήθητο. «Εάν γύριζα τον χρόνο πίσω θα ήθελα να είχα βοηθήσει το παιδί μου», είχε πει πριν λίγες ημέρες.

παιδίέγκλημαΒέροιαανακριτής