Ελλάδα|09.01.2023 22:51

Ανησυχία μετά το άνοιγμα των σχολείων: Γεμάτες οι ΜΕΘ «παίδων» και αύξηση των αεροδιακομιδών σε νοσοκομεία της Αθήνας

Newsroom

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία εν μέσω έξαρσης γρίπης, ιώσεων και κορονοϊού. Γι’ αυτό το λόγο διευθυντές και καθηγητές επισημαίνουν στα παιδιά να είναι προσεκτικά και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Αν και το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι δεν έχει τεθεί ζήτημα επιστροφής της μάσκας στα σχολεία από τους ειδικούς της επιτροπής, πληθαίνουν οι φωνές των επιστημόνων που το βάζουν στο τραπέζι.

Προειδοποιήσεις από τους επιστήμονες

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το άνοιγμα των σχολείων θα προκαλέσει διασπορά των ιώσεων, που θα επηρεάσει και ανθρώπους μεγαλύτερων ηλικιών, με τις προβλέψεις να δείχνουν διπλασιασμό κρουσμάτων γρίπης και αναπνευστικών ιών έως τα τέλη Ιανουαρίου, που θα επιδεινώσει το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων.

Οι φαρμακευτικές εταιρίες πάντως άνοιξαν μετά από 15 ημέρες και θα αρχίσουν να διατίθενται στην αγορά εισαγόμενα σκευάσματα, όπως εισπνεόμενα. Παράλληλα ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ζητάει την αλλαγή στη δυνατότητα εκτέλεσης μίας ηλεκτρονικής συνταγής, μόνο από ένα φαρμακείο, καθώς πολλοί ασθενείς είναι υποχρεωμένοι να προμηθεύονται από διαφορετικά φαρμακεία, σκευάσματα.

Αυξάνονται οι αεροδιακομιδές παιδιών σε νοσοκομεία της Αθήνας

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, αύξηση καταγράφουν οι αεροδιακομιδές παιδιών σε νοσοκομεία της Αθήνας, ενώ αρκετοί ανήλικοι νοσηλεύονται με ιώσεις στις μονάδες εντατικής θεραπείας παίδων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την ΠΟΕΔΗΝ, 55 παιδιά νοσηλεύονται στις ΜΕΘ σε όλη τη χώρα. Ειδικότερα στην περιφέρεια καταγράφονται 23 νοσηλείες με την πληρότητα στο ΠΑΓΝΗ και στο νοσοκομείο του Ρίου να αγγίζει το 100%.

Παράλληλα στην Αττική νοσηλεύονται σε ΜΕΘ παίδων 32 ανήλικοι με την πληρότητα στα παιδιατρικά νοσοκομεία και στο «Αττικόν» να φτάνει το 50%.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορονοϊόςμαθητέςσχολείαιώσειςγρίπηπαιδιάειδήσεις τώρα