Ελλάδα|10.01.2023 21:11

Πέθανε η Γέλη Παπαγιαννοπούλου - Αγγελοπούλου - Νίκησε τον κορονοϊό αλλά έχασε τη μάχη με υποκείμενα νοσήματα

Newsroom

Πέθανε σήμερα 10 Ιανουαρίου, η Γέλη Παπαγιαννοπούλου – Αγγελοπούλου μετά από μια μακρά περίοδο νοσηλείας στο νοσοκομείο «Σωτηρία»σύμφωνα με την ΕΡΤ

Η σύζυγος του αποθανόντα Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου είχε εισέλθει στο νοσοκομείο με κορονοϊό, ανέρρωσε από τη νόσο, ωστόσο έχασε τη μάχη από άλλα υποκείμενα νοσήματα

Η Γέλη Παπαγιαννοπούλου, χήρα του Κ. Αγγελόπουλου, καταγόταν από την Πάτρα και ήταν γόνος μιας από τις ισχυρότερες οικονομικά οικογένειες στην Ελλάδα. Ιδρύτρια της «Επιστροφής», μιας οργάνωσης που είχε ως αντικείμενο την απεξάρτηση τοξικομανών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των ίδιων και των οικογενειών τους.

Σε αυτή την πρωτοβουλία, την είχε στηρίξει ιδιαίτερα ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και η ίδια το δήλωνε ανοιχτά τότε. «Ο Κωνσταντίνος μάς στηρίζει σταθερά. Ήταν αυτός ουσιαστικά που με "έσπρωξε" στη δημιουργία της “Επιστροφής”. Δίχως αυτόν δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι», είχε τονίσει. 

Ο «παραμυθένιος» γάμος

Ο γάμος της με τον επιχειρηματία ήταν ο δεύτερος και για τους δύο. Από τον πρώτο της γάμο έχει αποκτήσει μια κόρη. Το ζευγάρι επισημοποίησε τη σχέση του στις 9 Ιουνίου 2002 στο Λιμποβίσι Αρκαδίας. Στο πρώτο σπίτι των Κολοκοτρωναίων, το οποίο και είχε ανοικοδομήσει ο πατέρας του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Παναγιώτης, πραγματοποιήθηκε το μυστήριο χοροστατούντος του Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρου και με την παρουσία πολλών διάσημων και μη καλεσμένων. 

Μεταξύ άλλων, το παρών στην τελετή έδωσαν ο Μιχάλης Σάλλας, πρώην πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και ο Πρόδρομος και η Λένα Εμφιετζόγλου, ο στενός συνεργάτης ζωής του αείμνηστου Παναγιώτη,  κ. Παναγιώτης Τζαβέλλας. Εκεί ήταν και ο τότε νομάρχης Αρκαδίας κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος που συνόδευσε την πρώην υπουργό Βάσω Παπανδρέου, ο πρώην νομάρχης Λακωνίας κ. Γρηγόρης Αποστολάτος με την ωραία του οικογένεια, ο τότε αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Ζάχος Χατζηφωτίο, ο κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος με τη σύζυγό του, ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, ο δημοφιλής Διονύσης Σαββόπουλος.

Στο γάμο παρόντες ήταν και οι δύο γιοι του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Παναγιώτης και Γιώργος, με τον πατέρα τους να δηλώνει συγκινημένος για την παρουσία τους αυτή: «Σαν σπουδαία παιδιά που είναι, γιατί έχουν σπουδαία μάνα, ήρθαν να παρασταθούν στη χαρά μας». Ήταν τότε που τίποτα δεν προμήνυε όσα θα ακολουθούσαν λίγα χρόνια μετά... Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είπε για τη Γέλη Παπαγιαννοπούλου την ημέρα του γάμου τους: «Ευχαριστώ τη Γέλη που με κάνει να πιστεύω ότι δεν έχω τίποτα», με την κ. Παπαγιαννοπούλου να απαντά: «Ευχαριστώ εγώ εσένα γι' αυτή τη χαρά και όλους εσάς που ήρθατε από τόσο μακριά για να είστε μαζί μας».

«Με τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο ζούμε ιδιαίτερα απλά στο σπίτι μας. Δεν αισθάνομαι ότι κάνουμε κάτι πομπώδες, όπως ζουν όλοι έτσι ζούμε κι εμείς. Αυτό που μου κάνει εντύπωση με τον Κωνσταντίνο είναι ότι όπου βρεθούμε έρχονται αυθόρμητα άνθρωποι και του μιλάνε γι’ αυτό που αντιπροσωπεύει ο ίδιος, για τον εαυτό του και το αξιοπρόσεκτο είναι ότι τους θυμάται όλους. Διαθέτει τρομερή μνήμη, χιούμορ, μπαίνει κατευθείαν στο θέμα χωρίς περιττά λόγια, είναι ακριβής, ολιγόλογος και καλός παρότι δείχνει λίγο βλοσυρός», έχει δηλώσει η κ. Παπαγιαννοπούλου για τη σχέση τους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρασύζυγοςθάνατοςΚωνσταντίνος ΑγγελόπουλοςΚορονοϊός