Ελλάδα|11.01.2023 22:27

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ερωτηματικά για την ποσότητα της κεταμίνης – Τι απαντά η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου

Newsroom

Στην υπόθεση των τριών παιδιών από την Πάτρα και την ποσότητα της κεταμίνης που χορηγήθηκε στον οργανισμό της μικρής Τζωρτζίνας αναφέρθηκε η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου η οποία σχολίασε και την κατάθεσή της στο δικαστήριο.

Η κ. Δημακοπούλου μιλώντας στο Open προχώρησε στην αποκάλυψη ότι οι ειδικοί έχουν στα χέρια τους μία νέα ιατροδικαστική έκθεση, συμπεριλαμβανομένων και τοξικολογικών εκθέσεων στις οποίες υπάρχουν αναφορές για την ποσότητα της κεταμίνης.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις που είχε κάνει παλιότερα για την υπόθεση, η ιατροδικαστής ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είχε διαφορετικά στοιχεία στη διάθεσή της για τη χορήγηση της κεταμίνης στη μικρή Τζωρτζίνα. Σημείωσε ότι σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που είχαν οι ειδικοί στα χέρια τους τότε, δεν γνώριζαν ούτε την ακριβή ποσότητα που χορηγήθηκε δηλαδή εάν είναι σε μικρογραμμάρια ή μιλιγκράμ.

Η ίδια τόνισε ότι η ιατροδικαστική της γνωμοδότηση για τη μικρή Τζωρτζίνα βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες προκειμένου να φτάσει στα χέρια του συνηγόρου.

Συμπληρωματικά για την ποσότητα της κεταμίνης που εντοπίστηκε η κ. Δημακοπούλου είπε: «Έχω ολόκληρη ιατροδικαστική έκθεση και βιβλιογραφία που το αναφέρει στις θεραπευτικές δόσεις, ωστόσο η διεθνής βιβλιογραφία αναφέρει ότι σε αυτά τα όρια έχουν εκδηλωθεί και θάνατοι».

«Στο συγκεκριμένο περιστατικό μιλάει μόνο η βιβλιογραφία, δεν μιλάει πουθενά ο τοξικολόγος», αναφέρει η ιατροδικαστής για τη δόση που χορηγήθηκε στο παιδί

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάτραιατροδικαστήςκεταμίνηειδήσεις τώραΡούλα Πισπιρίγκου