Ελλάδα|11.01.2023 22:14

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Ποιοι «γαλαζοαίματοι» θα βρεθούν στην Αθήνα για την κηδεία του - Αυξημένα μέτρα από την ΕΛΑΣ

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Τατόι - βασιλικοί τάφοι/ Eurokinissi
Τατόι - βασιλικοί τάφοι/ Eurokinissi
Τατόι - βασιλικοί τάφοι/ Eurokinissi
Τατόι - βασιλικοί τάφοι/ Eurokinissi
Τατόι - βασιλικοί τάφοι/ Eurokinissi

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία για την κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, καθώς τη Δευτέρα θεωρείται δεδομένο ότι θα φτάσουν στη χώρα μας αρχηγοί κρατών και μέλη βασιλικών οικογενειών προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Σύμφωνα με το Open, οι διεργασίες για τα μέτρα ασφαλείας έχουν ξεκινήσει, καθώς η Ελλάδα περιμένει απαντήσεις από τις πρεσβείες για τα ονόματα τα οποία θα έρθουν στη χώρα, ενώ οι αρχές ενδιαφέρονται και για τον χρόνο παραμονής τους στη χώρα. Ωστόσο, όσο οι απαντήσεις καθυστερούν, η ΕΛΑΣ έχει ξεκινήσει να φτιάχνει το δικό επιχειρησιακό σχέδιο.

Ποιοι θα έρθουν στην Ελλάδα

Σε κάθε περίπτωση, βέβαιο θεωρείται ότι η χώρα μας περιμένει επισήμους από τρεις χώρες και συγκεκριμένα από Ισπανία όπου ο βασιλιάς είναι ο ανιψιός του τέως, ενώ στην Ελλάδα βρίσκεται ήδη η Σοφία. Η απάντηση από την πρεσβεία αναμένεται τις επόμενες 48 ώρες.

Την ίδια ώρα οι Αρχές δεν αποκλείουν να έρθει στη χώρα μας ο βασιλιάς Κάρολος ο οποίος έχει και αυτός στενή συγγενική σχέση με τον Κωνσταντίνο Γλύξμπουργκ ο οποίος ήταν και ένας από τους νονούς του πρίγκιπα Ουίλιαμ. Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες των ελληνικών Αρχών αναφέρουν ότι στη χώρα μας θα έρθει ο Ουίλιαμ, ωστόσο υπάρχει αναμονή για την οριστική απόφαση.

Τέλος, στη Δανία βρίσκεται η οικογένεια της Άννας Μαρίας, της συζύγου του τέως βασιλιά και θεωρείται βέβαιο ότι θα εκπροσωπηθεί και αυτή η βασιλική οικογένεια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώρακηδείατέως βασιλιάς Κωνσταντίνοςπρίγκιπας ΟυίλιαμΒασιλιάς Κάρολος