Ελλάδα|12.01.2023 11:22

Ξυλόκαστρο: Τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η δημοτική υπάλληλος που σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας ήταν ανασφάλιστη

Newsroom

Ανασφάλιστη ήταν η 45χρονη μητέρα πέντε παιδιών και εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου, που έχασε τη ζωή της, όταν όχημα έπεσε πάνω σε απορριμματοφόρο στο οποίο επέβαινε, όπως αποδεικνύουν τα έγγραφα που έφερε στο φως το OPEN το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την αναγγελία πρόσληψης που δημοσιοποίησε ο Δήμος στο Εργάνη, η πρόσληψη της 45χρονης δημοσιοποιήθηκε μια ημέρα μετά το θάνατό της (που συνέβη στις 8/1). Αυτό αποδεικνύει ότι η γυναίκα δεν είχε σχέση εργασίας με το Δήμο τουλάχιστον για έναν μήνα καθώς η προηγούμενη σύμβασή της είχε λήξει στις 30 Νοεμβρίου, αλλά ο Δήμος μετά το δυστύχημα προσπάθησε να καλύψει ότι είχε εργαζόμενη ανασφάλιστη προλαμβάνοντας την.

«Η παράταξή μας τα είχε καταγγείλει αυτά από τις 14 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι η σύμβαση της γυναίκας είχε λήξει αλλά και ότι ο συνάδελφος της είχε κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ και έπαιρνε και επίδομα ανεργίας παρόλο που απασχολούνταν στο Δήμο» δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Καράβας.

Τράκας: «Ο Δήμαρχος έπρεπε να είχε συλληφθεί»

Η συνάδελφος ήταν ανασφάλιστη, και εδώ δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δεν έχει γίνει παρέμβαση από τον Εισαγγελέα ενώ έχουμε δώσει τα στοιχεία που έχουμε δώσει» δήλωσε ο πρόεδρος ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας. Και πρόσθεσε πως ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου θα έπρεπε να συλληφθεί «ο Δήμαρχος θα έπρεπε να έχει συλληφθεί από την Ελληνική Αστυνομία, γιατί είχε μαύρη εργασία, γιατί δεν το είχε δηλώσει στο Εργάνη και γιατί μετά το θάνατος της εργαζομένης είχε το θράσος να πει ότι οι εργαζόμενοι είχαν σύμβαση».

Πώς συνέβη το δυστύχημα

Η 45χρονη μητέρα, είχε βγει να μαζέψει στις 6μιση το πρωί στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου Πατρών με το απορριμματοφόρο τα σκουπίδια όταν διερχόμενο αμάξι, έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στην άτυχη γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη νεκρή.

Ο 36χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει συλληφθεί είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, έχει τραυματιστεί ελαφρά και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ προσεχώς αναμένεται να καταθέσει στην Αστυνομία.

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραθάνατοςπρόσληψηΞυλόκαστρο