Ελλάδα|18.01.2023 06:45

Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Συγκλονίζει ο θείος του αδικοχαμένου νεαρού – Τι δηλώνει στο ethnos.gr

Τίμος Φακαλής

«Δεν βγήκαν για να κάνουν την πλάκα τους. Βγήκαν για να δολοφονήσουν. Δεν ήταν απλά μια ομάδα με ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα παιδιά. Πήραν μαζί τους άλλα δύο αυτοκίνητα και ήταν συνολικά 12 άτομα»  τονίζει στο ethnos.gr ο θείος του Άλκη, Γιάννης Σερέτης λίγες μόλις ώρες πριν βρεθεί αντιμέτωπος με τους κατηγορούμενους για την δολοφονία του ανιψιού του Άλκη Καμπανού, την 1η Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη. 

Οι δώδεκα συλληφθέντες παραπέμπονται σε δίκη για τις εξής πράξεις: Άπαντες για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Άλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου τραυματισμένου νεαρού), από κοινού, ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη, άπαντες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Οι γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου, Μελίνα και Αριστείδης Καμπανός, θα έρθουν σήμερα για πρώτη φορά σε επαφή με τους 12 κατηγορούμενους στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας, τόνισε ότι τόσο η οικογένεια όσο και ο ίδιος είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για τη δίκη προσθέτοντας ότι θα ζητήσουν την επέκταση της κατηγορίας σε εγκληματική οργάνωση.

«Θέλουμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων για να μην ξαναέχουμε τέτοιου είδους περιστατικά»

Όπως λέει ο θείος του Άλκη, η δικαιοσύνη έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. «Περιμένουμε να δικαιωθεί η μνήμη του Άλκη και να μην υπάρχουν άλλα τέτοια περιστατικά. Να τιμωρηθούν και η τιμωρία να είναι παράδειγμα για άλλους για να μην ξαναέχουμε τέτοιους είδους περιστατικά» πρόσθεσε ο κ. Σερέτης.

Τόσο η ζωή της οικογένειας του Άλκη, όσο και η δική του άλλαξε τελείως, παραδέχεται. «Νιώθουμε πολύ άσχημα. Όλα τα αρνητικά περνούν από το μυαλό μας. Έχουμε και μεις παιδιά και ο Άλκης έχει μια αδερφή. Ήρθε το κορίτσι στη Βέροια για διακοπές τα Χριστούγεννα και δεν χάρηκε καθόλου. Ήταν μέσα στο σπίτι συνέχεα. Σκεφτόταν όλη την ώρα τον αδερφό της. Έβλεπε τα πράγματα του αδερφού της, έβλεπε το δωμάτιο του αδερφού της. Είναι μια άσχημη κατάσταση. Λέμε ότι ο χρόνος θα γιατρέψει κάποια πράγματα αλλά δυστυχώς σταμάτησε ο χρόνος».

Ο θείος του Άλκη στέλνει μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο είναι χαρά. «Να πηγαίνουν τα παιδιά, να διασκεδάζουν, να υποστηρίζουν την ομάδα τους, αλλά μέχρι εκεί πέρα. Για να μην έχουμε άλλου τέτοιου είδους περιστατικά. Να μην χαθούν άλλα νέα παιδιά». Προτρέπει, μάλιστα, τις ομάδες να προσπαθήσουν να συνετίσουν τους φιλάθλους και να σταματήσουν οπαδικά φαινόμενα με δολοφονικά κίνητρα.

Πατέρας φίλου Άλκη: Δεν αποφασίζει κανείς να κάνει την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου

«Θέλουμε πάρα πολλή δουλειά και είναι πολύ δύσκολη η δουλειά που πρέπει να γίνει και δεν αποφασίζει κανείς να κάνει την κάθαρση τόσο του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και παντού σε όλα τα επίπεδα» λέει από την πλευρά του στο ethnos.gr ο πατέρας φίλου του Άλκη που ήταν μαζί το μοιραίο βράδυ, Αναστάσιος Κοσκινάς. «Πρέπει να γίνουν πράγματα και αυτοί  που μπορούν να τα κάνουν ξέρουν ποια είναι αυτά που πρέπει να γίνουν. Αν το αποφασίσουν πείτε και μας…» κατέληξε.  

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στη Θεσσαλονίκη

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε  ότι, την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου κατά τις ώρες 06:00 έως 14:00 λόγω συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν δεν θα διεξάγεται η κυκλοφορία και δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα πορείας της οδού 26ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της από την οδό Εγνατίας μέχρι την οδό Πολυτεχνείου. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Εγνατίας, Δωδεκανήσου, Πολυτεχνείου, Παλαιού Σταθμού, Αναγεννήσεως και των γύρω δρόμων της περιοχής.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΟΚδολοφονίαΘεσσαλονίκηΑρηςειδήσεις τώραΆλκης Καμπανός