Ελλάδα|03.11.2018 12:04

Ψαράδες βρήκαν νεκρά άλογα στον Έβρο (pics)

Τίμος Φακαλής

Με κυνηγετικό όπλο μονοβόλο το οποίο χρησιμοποιείται για το κυνήγι των χοίρων θανατώθηκαν πέντε άλογα τις προηγούμενες μέρες στο Δέλτα του Έβρου. Τα άλογα, ένα αρσενικό δύο θηλυκά και δύο πουλαράκια βρέθηκαν να επιπλέουν στο κανάλι της περιοχής του αντλιοστασίου στο Δέλτα του Έβρου από ψαράδες που βρίσκονταν στην περιοχή και διαμένουν σε καλύβες.

Με τη βοήθεια των τοπικών αρχών, ενός χειριστή τσάπας αλλά και ψαράδων της περιοχής τα ημιάγρια άλογα απομακρύνθηκαν από το νερό και επιχωματώθηκαν προσωρινά, για να αποφευχθούν φαινόμενα διαμελισμού των πτωμάτων από άλλα άγρια ζώα. Την Παρασκευή οι κτηνίατροι προχώρησαν σε άρση της επιχωμάτωσης και ολοκλήρωσαν την νεκροτομή και την επισκόπηση. Όπως διαπιστώθηκε τα δύο ενήλικα άλογα ήταν πυροβολημένα στον λαιμό ενώ τα υπόλοιπα ήταν σε προχωρημένη σήψη και δεν είναι δυνατή η εξέταση τους.

«Οι συνάδελφοι εκτιμούν οι πρόκειται για μονοβόλα όπλα που χρησιμοποιούν στο κυνήγι των χοίρων. Όμως ήταν τόσο μεγάλη η σήψη που δεν μας επέτρεψε να δούμε και για τα υπόλοιπα ζώα την έκταση τραυματισμών και να ψάξουμε να βρούμε τυχόν σκάγια που υπήρχαν μέσα», είπε μετά την εξέταση ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρική Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης Αχιλλέας Σαχπατζίδης.

Μιλώντας στο ethnos .gr ο αντιδήμαρχος Φερρών Νικόλας Γκότσης εμφανίστηκε προβληματισμένος για το περιστατικό ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποιοι επιτήδειοι να χρησιμοποίησαν τα άλογα για να κάνουν σκοποβολή. «Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι». Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της έρευνας εκ μέρους των κτηνιάτρων, θα κατατεθεί σχετική αναφορά στην αστυνομία.

άλογαΈβρος