Ελλάδα|28.02.2019 16:19

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ τέσσερα άτομα για τα επεισόδια στον ΧΥΤΥ Λευκίμμης

Newsroom

Στα χέρια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας βρίσκονται τέσσερα άτομα που σχετίζονται με την υπόθεση φθοράς των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΥ νότιας Κέρκυρας. Ακόμη οι αστυνομικοί εξακρίβωσαν τη συμμετοχή άλλων δέκα ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση: Οι τέσσερις συλληφθέντες με την αυτόφωρη διαδικασία είναι ημεδαποί 30,33,35 και 40 ετών, ενώ οι υπόλοιποι δέκα δράστες είναι επίσης ημεδαποί, ηλικίας από 23 έως 56 ετών.

Η αστυνομική έρευνα αφορούσε στον εντοπισμό των ατόμων, τα οποία, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, μετείχαν στον εμπρησμό με εύφλεκτες ύλες (βενζίνη, πετρέλαιο) και φωτοβολίδες, του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού του ΧΥΤΥ νότιας Κέρκυρας, στην περιοχή Μεσοράχια Λευκίμμης, τις πρώτες πρωινές ώρες της προηγούμενης Τρίτης, 26 Φεβρουαρίου 2019. Οι εκτεταμένες ζημίες που προκλήθηκαν εκτιμώνται στα 300.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν δεδομένα που συλλέχτηκαν από την συνδυαστική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, με την συνδρομή κλιμακίου αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα του εμπρησμού, της έκρηξης, των διακεκριμένων φθορών, της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και κατά περίπτωση της παράνομης οπλοφορίας.

ΛευκίμμηαστυνομίαΚέρκυρα