Ελλάδα|23.01.2023 08:03

Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία Άλκη Καμπανού: Η σημερινή διαδικασία

Τίμος Φακαλής

Mε την κλήρωση των ενόρκων αλλά και δύο αναπληρωματικών ενόρκων, οι οποίοι θα βρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης στην αίθουσα ξεκινάει σήμερα Δευτέρα η δίκη των 12 οπαδών του ΠΑΟΚ που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό άλλων δύο φίλων του Άρη. τον περασμένο Φεβρουάριο, στην περιοχή Χαριλάου

Η εισαγγελέας της έδρας, Κυριακή Κλιάμπα θα διαβάσει το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι θα κληθούν αρχικά να τοποθετηθούν επ’ αυτού και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η εξέταση μαρτύρων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου έδωσε ήδη 23 δικασίμους μέχρι και τα τέλη Μαρτίου, κάτι, που είναι ένα δείγμα του πόσο θα διαρκέσει αυτή η δίκη.

Θεωρείται βέβαιο ότι η διαδικασία δε θα ολοκληρωθεί πριν το Πάσχα καθώς οι μάρτυρες φτάνουν σχεδόν τους 100.

Η πρώτη ημέρα της «δίκης της χρονιάς»-την προηγούμενη Τετάρτη- στη Θεσσαλονίκη σημαδεύτηκε από το γεγονός ότι ήταν και η πρώτη φορά μετά από σχεδόν έναν χρόνο που οι γονείς του άτυχου νέου βρέθηκαν ενώπιον των 12 ατόμων που κατηγορούνται για τη δολοφονία του γιου τους. Την ώρα που οι κατηγορούμενοι έπαιρναν τις θέσεις τους στο εδώλιο, ακούγονταν ψίθυροι, με χαρακτηριστική στιγμή το «χτυπούσες τον γιο μου» που ακούστηκε από τα χείλη της μητέρας του 19χρονου Άλκη.

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλοι οι κατηγορούμενοι χτύπησαν τον 19χρονο Άλκη ο οποίος είχε πέσει στο πεζοδρόμιο και τους εκλιπαρούσε να σταματήσουν, λέγοντας «μη με χτυπάτε άλλο» και «βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω». Ο 19χρονος πέθανε πριν την έλευση του ΕΚΑΒ και η νεκροτομή έδειξε ότι ο θάνατος του επήλθε από πολλαπλές κακώσεις στα κάτω άκρα σε συνδυασμό με κρανιο-εγκεφαλικές κακώσεις.

«Τώρα μιλάει η Δικαιοσύνη. Περιμένω Δικαιοσύνη. Ό,τι έχω πει μέχρι τώρα ισχύει», δήλωσε την προηγούμενη βδομάδα ο πατέρας του δολοφονημένου νεαρού, που έπεσε θύμα τυφλής ομαδικής βίας με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

«Τα ισόβια να είναι πάντα ισόβια. Για πάντα στη φυλακή, όλη τους τη ζωή» ζήτησε από την πλευρά της η μητέρα του Άλκη, Μελίνα Καμπανού.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Θεσσαλονίκηδικαστήριοειδήσεις τώραδολοφονίαοπαδική βίαΆλκης Καμπανός