Ελλάδα|23.01.2023 11:58

Δίκη για δολοφονία Άλκη Καμπανού: Αρνούνται τις κατηγορίες οι 12 κατηγορούμενοι - «Ζητάμε συγνώμη από την οικογένεια» δήλωσαν 4 εξ αυτών

Τίμος Φακαλής

Δεν αποδέχονται τις κατηγορίες οι 12 οπαδοί του ΠΑΟΚ οι οποίοι δικάζονται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό άλλων δύο φίλων του Άρη τον περασμένο Φεβρουάριο, στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Τέσσερις από τους κατηγορούμενους ζήτησαν συγνώμη από την οικογένεια Καμπανού ενώ εξέφρασαν την λύπη τους για περιστατικό.  

Και οι 12 κατηγορούμενοι τόνισαν ότι ήταν παρόντες στο περιστατικό αλλά είπαν πως «δεν έκαναν τίποτα», απαντώντας  σε ερώτηση της προέδρου της δίκης. Παράλληλα, ζήτησαν να δικαστούν για τις πράξεις που έκαναν και μόνο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, άπαντες οι κατηγορούμενοι χτύπησαν τον 19χρονο Άλκη ο οποίος έπεσε στο πεζοδρόμιο και τους εκλιπαρούσε να σταματήσουν, λέγοντας «μη με βαράτε άλλο» και «βοήθεια, δεν μπορώ, πονάω». Ο 19χρονος ξεψύχησε, επί τόπου, πριν την έλευση του ΕΚΑΒ. Από τη νεκροτομή προέκυψε ότι ο θάνατος του θύματος επήλθε από πολλαπλές κακώσεις στα κάτω άκρα σε συνδυασμό με κρανιο- εγκεφαλικές κακώσεις.

Τι ανέφεραν οι κατηγορούμενοι ενώπιον του δικαστηρίου:

Πρώτος κατηγορούμενος: Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες, ήμουν εκεί αλλά δεν έκανα τίποτα, λυπάμαι πολύ για όσα έγιναν.

Δεύτερος: Λυπάμαι πολύ για ό,τι συνέβη, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες.

Τρίτος: Λυπάμαι πολύ, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες, ήμουν παρών στο σημείο 

Τέταρτος: Μία μεγάλη συγνώμη από την οικογένεια. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες, ήμουν παρόν αλλά δεν έκανα τίποτα. 

Πέμπτος: Ήμουν στο σημείο αλλά δεν έχω κάνει τίποτα, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες 

Εκτός: Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες.

Έβδομος: Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες.

Όγδοος: Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες. 

Ένατος: Συμμετείχα στο περιστατικό, αρνούμαι κατηγορηματικά την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη.

Δέκατος: Αρνούμαι τις κατηγορίες, ζητάω συγγνώμη. Αισθάνομαι βαθιά μετανιωμένος για όλα όσα έγιναν εκείνο το βράδυ, αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεών μου και ζητώ να τιμωρηθώ μόνο για όσα πραγματικά έπραξα. Παραδέχομαι ότι χτύπησα τον έναν από τους φίλους του Άλκη, αλλά ποτέ δεν ήρθα σε επαφή με τον ίδιο και με τον άλλον φίλο του.

Ενδέκατος: Συγγνώμη για όλα όσα έγιναν.

Δωδέκατος: Συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες, θέλω να τονίσω πως είχα τον ρόλο του ταξιτζή, βρισκόμουν 80 μέτρα από το περιστατικό. Δεν κατέβηκα ποτέ από το αυτοκίνητο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

ειδήσεις τώραδίκηδολοφονίαΆλκης Καμπανός