Ελλάδα|23.01.2023 18:22

Βόλος: Συγκλονίζει ο πατέρας του 10χρονου που έχασε τη ζωή του - «Δεν υπήρχε ΜΕΘ, ξαφνικά σταμάτησε η καρδιά του»

Newsroom

Θλίψη έχει σκορπιστεί στον Βόλο, μετά την είδηση θανάτου του 10χρονου μαθητή που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας (τετραπληγία) και προσβλήθηκε από γρίπη τύπου Α. Ο πατέρας του καταγγέλλει πως «δεν υπήρχε ΜΕΘ» και περιγράφει τις τραγικές στιγμές που βίωσε το παιδάκι και η οικογένειά του.

Όπως λέει αρχικά, «την Παρασκευή το πρωί ανέβασε ξαφνικά πυρετό 39,5. Είχε και την παράλυση και δεν μπορούσε να το πει. Του έκαναν εισαγωγή στο νοσοκομείο κανονικά, δεν του έδωσαν τίποτα. Ούτε αντιβίωση, ούτε τίποτα».

«Άρχιζαν και γίνονταν μπλε τα δάχτυλα και τα χείλη του. Η σύζυγός μου είδε το παιδί (...). Βγαίνει έξω από το δωμάτιο του νοσοκομείου, βάζει τις φωνές και τότε ήταν που κινητοποιήθηκαν όλοι. Όλα αυτά στο δωμάτιο, ούτε ήταν διασωληνωμένος, ούτε τίποτα», τονίζει έπειτα, μιλώντας στο Star.

Σε αυτό το σημείο ισχυρίζεται: «Απ' ότι μου είπαν, στον Βόλο, εντατική δεν υπάρχει. Μου είπε η διευθύντρια του νοσοκομείου ότι μιλήσανε και με το πανεπιστημιακό στη Λάρισα, αλλά ούτε εκεί υπήρχε έτοιμη ΜΕΘ. Μίλησαν με το Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη και άκουσα ότι είπαν πως αν το παιδί δεν είναι διασωληνωμένο, δεν μπορούν να το δεχτούν και ξαφνικά, εκεί που ήμασταν, σταμάτησε η καρδιά του».

Στο τέλος, περιγράφει πως επί μία ώρα ήταν 30 άτομα από πάνω του «και προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν χωρίς μηχανήματα, αλλά με ΚΑΡΠΑ».

Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο του 10χρονου

Εισαγγελική παρέμβαση έγινε την Κυριακή για την υπόθεση θανάτου του 10χρονου μαθητή του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, από οξεία μυοκαρδίτιδα.

Η Εισαγγελέας του Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, επικοινώνησε προφορικά με τον διοικητή του 1ου Αστυνομικού Τμήματος και του ζήτησε να ξεκινήσει έρευνα ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρξε ο ορθός χειρισμός της περίπτωσης από τους εμπλεκόμενους.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το gegonota.news, η έρευνα θα εστιάσει στην απουσία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Δηλαδή, εάν θα σωζόταν το παιδί στην περίπτωση που έκανε εισαγωγή σε παιδιατρική ΜΕΘ, που δεν διαθέτει το Νοσοκομείο του Βόλου, όπως κανένα άλλο Νοσοκομείο στη Θεσσαλία. Θα ληφθούν από όλους καταθέσεις, ενώ θα γίνει νεκροψία - νεκροτομή.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

παιδίανήλικοςειδήσεις τώραΒόλοςνεκρό παιδί