Ελλάδα|26.01.2023 06:50

Κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας: Σε ποιες περιοχές δεν θα χτυπήσει το κουδούνι

Newsroom

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε πολλές περιοχές λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Ήδη υπάρχει κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας που έχει ξεκινήσει την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων μέσω του 112 στους κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων, κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη όλα τα σχολεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη. Την απόφαση πήρε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σταύρος Τραυλός λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που αναμένεται να «χτυπήσουν» τα δυο νησιά. Σύμφωνα με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Κεφαλληνίας και Ιθάκης θα μείνουν κλειστά.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι τοπικές αρχές και στη Ζάκυνθο. Ειδικότερα, η ισχυρή βροχόπτωση ήδη έχει δημιουργήσει μικροπροβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που θα φθάσουν τα 8 με 9 μποφόρ είναι πιθανόν να απαγορευθούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Ζάκυνθο προς Κυλλήνη. Μάλιστα, αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, όπως ανακοινώθηκε.

καιρόςκλειστά σχολείασχολείαΚεφαλονιάειδήσεις τώρακακοκαιρίαΙθάκηΖάκυνθος