Ελλάδα|26.01.2023 08:36

Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Μάρτυρες θα ρίξουν «φως» στην υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Τίμος Φακαλής
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
δίκη για ανθρωποκτονία Άλκη Καμπανού
δίκη για ανθρωποκτονία Άλκη Καμπανού
δίκη για ανθρωποκτονία Άλκη Καμπανού

Συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των δύο φίλων του στην επίθεση με οπαδικά κίνητρα στη Χαριλάου τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022. Πρώτη τον λόγο πήρε η αδερφή του αδικοχαμένου Άλκη, Μαρία.

Στο Δικαστήριο το παρών δίνει και ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Αρης, κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, ενώ στην αίθουσα έχει τοποθετηθεί ειδικός προτζέκτορας για την εξέταση των μαρτύρων. Σημειώνεται ότι οι κύριοι Κούγιας, Καρυπίδης και ο πατέρας του Άλκη είχαν σύντομη συνομιλία μέσα στη δικαστική αίθουσα λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη.

Μετά τις συγκλονιστικές καταθέσεις των γονιών του 19χρονου και άλλοι μάρτυρες αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση. Ανάμεσα στους μάρτυρες που πρόκειται να εξεταστούν στις επόμενες δικάσιμους είναι η αδελφή του Άλκη και οι φίλοι του που ήταν αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου και δέχθηκαν επίθεση από τους 12 κατηγορούμενους.

Στο εδώλιο θα καθίσουν σήμερα, για τέταρτη  ημέρα, οι 12 κατηγορούμενοι. Ορισμένοι εξ αυτών, παραδέχονται τη συμμετοχή τους στην επίθεση και οι 12 όμως, αρνούνται κατηγορηματικά ότι χτύπησαν τον Άλκη. Η ώρα των απολογιών τους φαίνεται πως αργεί, καθώς η λίστα των μαρτύρων κατηγορίας αλλά και υπεράσπισης είναι μακρά.

Την Τρίτη κατέθεσαν οι γονείς του αδικοχαμένου νέου, Αριστείδης και Μελίνα, ενώ η οικογένεια υπέβαλε μέσω του δικηγόρου της Αλέξη Κούγια προφορική μήνυση, ζητώντας να διερευνηθεί κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης οπλοκατοχής και να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην Εισαγγελία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

δολοφονίαδικαστήριοειδήσεις τώραΆλκης Καμπανός