Ελλάδα|26.01.2023 11:35

«Δεν θυμάμαι ποτέ ο Άλκης να επιτέθηκε σε κάποιον» - Τι κατέθεσε η αδερφή του στη δίκη - Παρών και ο Καρυπίδης

Τίμος Φακαλής
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
δίκη για ανθρωποκτονία Άλκη Καμπανού
δίκη για ανθρωποκτονία Άλκη Καμπανού
δίκη για ανθρωποκτονία Άλκη Καμπανού

Με την κατάθεση της αδερφής του Άλκη, Μαρίας Καμπανού ξεκίνησε την Πέμπτη η δίκη για τη δολοφονία του αδερφού της και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των δύο φίλων του στην επίθεση με οπαδικά κίνητρα στη Χαριλάου τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022.

Η Μαρία Καμπανού, φοιτήτρια σήμερα στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο μίλησε για τον χαρακτήρα του αδερφού της, περιγράφοντας τον στο δικαστήριο ως έναν ήρεμο άνθρωπο.  «Ο Άλκης ήταν ένα ήσυχο παιδί. Αντιμετώπιζε όλες τις καταστάσεις ψύχραιμα. Ήταν από μία οικογένεια που του είχε δώσει αγάπη. Έδειχνε πάντα σεβασμό στους άλλους. Δεν είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα στο σπίτι, στο σχολείο και σε παρέες. Στην Επανομή κυρίως περάσαμε το γυμνάσιο – λύκειο, τα δύο τελευταία χρόνια, Γ’ λυκείου ήμασταν στη Θεσσαλονίκη. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιο περιστατικό που να έχει επιτεθεί σε κάποιον ο Άλκης ή να έχει βρίσει ή να έχει σηκώσει χέρι. Γενικά ήταν πολύ ήρεμος, διαχειριζόταν όλες τις καταστάσεις με ψυχραιμία».

Ο Άλκης ήταν ένα ήσυχο παιδί, δεν μπλεκόταν σε καβγάδες, ήταν πάντα γλυκός μαζί μου. Σε όλες τις καταστάσεις ψύχραιμος, έδειχνε πάντα σεβασμό προς τους άλλους», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση του κολλητού του Άλκη Άγγελου Βογιατζόγλου. 

Στο Δικαστήριο το παρών δίνει και ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Αρης, κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, ενώ στην αίθουσα έχει τοποθετηθεί ειδικός προτζέκτορας για την εξέταση των μαρτύρων. Σημειώνεται ότι οι κύριοι Κούγιας, Καρυπίδης και ο πατέρας του Άλκη είχαν σύντομη συνομιλία μέσα στη δικαστική αίθουσα λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άλκης Καμπανόςδίκηειδήσεις τώραΘεσσαλονίκη