Ελλάδα|26.01.2023 21:05

«Κρυφό σχολειό» το Πολυτεχνείο: Μάθημα χωρίς ρεύμα για τους φοιτητές λόγω κακοκαιρίας

Newsroom

Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει στην εκπαίδευση το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Σημειώνεται ότι την Παρασκευή θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία στην Αττική, ενώ το κουδούνι δεν θα χτυπήσει στις μονάδες όλων των βαθμίδων σε Ρόδο, δυτική Λέσβο και Ζάκυνθο.

Προβλήματα ωστόσο αντιμετωπίζουν και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, με τις εικόνες που έρχονται από το Πολυτεχνείο της Αθήνας, να αποτυπώνουν τον Γολγοθά των φοιτητών, που εν μέσω εξεταστικής, βρέθηκαν στο… κρυφό σχολειό.

Την ίδια ώρα μία πραγματική περιπέτεια βίωσαν σήμερα μαθητές στην Τριχωνίδα που αναγκάστηκαν να «αποδράσουν» λόγω της κακοκαιρίας και του μεγάλου όγκου νερού που έφεραν οι ισχυρές βροχοπτώσεις.

Οι μαθητές του τοπικού σχολείου δεν μπορούσαν να φύγουν από το σχολείο για τα σπίτια τους εξαιτίας κατολισθήσεων στην περιοχή και έτσι η μόνη δίοδος ήταν το τοπικό ποτάμι το οποίο ήταν «φουσκωμένο» λόγω της καταιγίδας.

Έτσι με αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν ένα αυτοσχέδιο… τελεφερίκ που υπάρχει στο ποτάμι, περνώντας στην απέναντι πλευρά, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν προβλήματα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

βροχέςΠολυτεχνείοκακοκαιρίαειδήσεις τώρα