Ελλάδα|26.01.2023 22:26

Καλαμάτα: Πήρε πάνω του τη δολοφονία του «Αμερικάνου» ο 38χρονος - «Δεν ήθελα να τον σκοτώσω αλλά με χτύπησε»

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Μαφιόζικο χτύπημα στην Καλαμάτα (tharrosnews.gr)
Μαφιόζικο χτύπημα στην Καλαμάτα (tharrosnews.gr)
Μαφιόζικο χτύπημα στην Καλαμάτα (tharrosnews.gr)
Μαφιόζικο χτύπημα στην Καλαμάτα (tharrosnews.gr)
Μαφιόζικο χτύπημα στην Καλαμάτα (tharrosnews.gr)

Δεν ήθελε να τον σκοτώσει αλλά να του ζητήσει εξηγήσεις για έναν τσακωμό που είχαν μεταξύ τους πέρυσι τον Οκτώβριο, υποστήριξε ο 38χρονος εκτελεστής του 47χροους «Αμερικανού», ο οποίος σκοτώθηκε από τα πυρά του πρώτο το πρωί της περασμένης Παρασκευής, στη συμβολή των οδών Υδρας και Σόλωνος, στην Καλαμάτα. Ο ίδιος υποστήριξε πως ο «Αμερικάνος» τον χτύπησε.

Παίρνει την ευθύνη πάνω του

Αυτό φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς ο 38χρονος Αλβανός, ο οποίος κρυβόταν και συνελήφθη χθες για τη δολοφονία του 47χρονου «Αμερικάνου» ή «Gus» με έναν πυροβολισμό. 

Σύμφωνα με το eleftheriaonline, ο 38χρονος παραδόθηκε χωρίς να προκαλέσει πρόβλημα, όταν γύρω στις 9 χθες το πρωί οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας έκαναν έφοδο σε ένα υπόγειο δωμάτιο, σε επιχείρηση Ενοικιαζόμενων στο Ακρογιάλι Αβίας.

Ο δολοφόνος του «Αμερικάνου» συνελήφθη μαζί με έναν 34χρονο Βούλγαρο, ο οποίος νοίκιαζε το δωμάτιο.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στο δωμάτιο και 80 γραμμάρια χασίς, ενώ σε βάρος των δύο σχηματίστηκε δικογραφία και για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο 38χρονος Αλβανός, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για εμπόριο κοκαΐνης, πήρε πάνω του τη δολοφονία του «Αμερικάνου» και ισχυρίστηκε ότι ο 22χρονος κατηγορούμενος ως συνεργός του -ο οποίος απολογήθηκε χθες στην ανακρίτρια Καλαμάτας και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος- ήθελε μόνο να αγοράσει δύο γραμμάρια κοκαΐνη από το θύμα και, αφού ήταν παρέα, πήγανε μαζί. Παραδέχτηκε, επίσης, ότι αυτός πυροβόλησε, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν σκόπευε να τον σκοτώσει.

Για το εννιάρι πιστόλι, με το οποίο διέπραξε το έγκλημα, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι το πέταξε στη θάλασσα. Το Σάββατο, ο 38χρονος, ο οποίος οδηγήθηκε χθες στην εισαγγελέα και του ασκήθηκε ποινική δίωξη, αναμένεται να απολογηθεί στην ανακρίτρια Καλαμάτας, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και για τα 80 γραμμάρια χασίς στο δωμάτιο όπου συνελήφθη. Μαζί του για τα ναρκωτικά θα απολογηθεί το Σάββατο και ο 34χρονος Βούλγαρος, ο οποίος διώκεται και για υπόθαλψη εγκληματία.

Προσωρινά κρατούμενος ο 22χρονος

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και της εισαγγελέως ο 22χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού με τον 38χρονο ομοεθνή του, εις βάρος του 47χρονου ελληνοαμερικανού, το πρωί της περασμένης Παρασκευής στο κέντρο της Καλαμάτας.

Ο 38χρονος, που φέρεται να είναι αυτός που πυροβόλησε το θύμα και συνελήφθη σήμερα το πρωί, μετέβη επίσης στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε από την περασμένη Κυριακή όταν και ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί του Σαββάτου.

Μαζί του οδηγήθηκε και ένας 34χρονος Βούλγαρος υπήκοος ο οποίος κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς τον «φιλοξενούσε» σε κατάλυμα που νοίκιαζε στο Ακρογιάλι του δήμου Δυτικής Μάνης. Στο δωμάτιο βρέθηκαν και ναρκωτικές ουσίες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

μαφιόζικο χτύπημαειδήσεις τώραΚαλαμάτα