Ελλάδα|29.01.2023 23:11

Κρήτη: Βίντεο και καταθέσεις ρίχνουν φως στο επεισόδιο με τον πυροβολισμό αστυνομικού - Τα νεότερα για την υγεία του τραυματία

Newsroom

«Μουδιασμένη» η τοπική κοινωνία στο Ρέθυμνο της Κρήτης, για την αγριότητα του αιματηρού περιστατικού που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Κυριακής, σε μπαρ της πόλης. Στο επεισόδιο συμμετείχαν θαμώνες μπαρ που κρατούσαν μαχαίρια και ένας αστυνομικός που ενώ ήταν εκτός υπηρεσίας άνοιξε πυρ και τραυμάτισε 27χρονο από τον Μυλοπόταμο.

Στα πλάνα που κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας φαίνεται ο νεαρός να είναι ακινητοποιημένος στο έδαφος όταν ξαφνικά ακούγεται ο πυροβολισμός που φέρεται να έχει προέλθει από το όπλο του αστυνομικού.

Στο βίντεο που σοκάρει ακούγεται ο πυροβολισμός, ενώ ο τραυματίας που δέχτηκε τα πυρά είναι πεσμένος κάτω. Εκείνη τη στιγμή ακούγονται φωνές πανικού από τους παρευρισκόμενους, ενώ πολλοί από αυτούς σπεύδουν να απομακρυνθούν από το σημείο. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η σφαίρα βρήκε τον νεαρό στην κοιλιά και το πόδι.

Ο τραυματίας από πυροβολισμό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στην κοιλιακή χώρα και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο η ζωή του. Ο αστυνομικός τραυματίστηκε στον αντίχειρα και του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Η εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ

H εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ είναι, ότι ο αστυνομικός επιχείρησε να αποτρέψει επεισόδιο και τότε ο νεαρός θαμώνας του επιτέθηκε τραυματίζοντάς τον με μαχαίρι στο χέρι και συγκεκριμένα στον αντίχειρα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλούνται τα τοπικά μέσα ο νεαρός είχε στην κατοχή του το μαχαίρι και βρισκόταν στο μπαρ μαζί με δύο ακόμη στενούς συγγενείς του όταν σημειώθηκε, -για άγνωστο ακόμα λόγο- έντονος διαπληκτισμός μέσα στο μπαρ, όπου εργάζεται στενό συγγενικό πρόσωπο του αστυνομικού και συγκεκριμένα ο πατέρας του.

Οι εμπλεκόμενοι βγήκαν έξω από το μπαρ, όπου ο αστυνομικός επενέβη για να προστατέψει τον συγγενή του.

Σε εξέλιξη οι έρευνες - Οι κρίσιμες καταθέσεις

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το υλικό που έχει συλλεχθεί από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος των καταστημάτων της περιοχής. Στο επίκεντρο των ερευνών τίθενται προφανώς και οι καταθέσεις των μαρτύρων του συμβάντος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr έχει ήδη διαταχθεί αρμοδίως Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαδραματίστηκε το επίμαχο συμβάν.

Εξάλλου, οι εμπλεκόμενοι στο αιματηρό περιστατικό, εξαιρουμένων του 26χρονου και του 33χρονου αστυνομικού που νοσηλεύονται, αναμένεται να οδηγηθούν τη Δευτέρα ενώπιον του εισαγγελέα Ρεθύμνου. Πρόκειται για τον αδερφό του 26χρονου τραυματία, δύο στενούς συγγενείς του κι έναν ακόμη νεαρό.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, πάντως, ο 26χρονος άνδρας φέρεται να αποφυλακίστηκε πριν από περίπου δύο μήνες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός βρισκόταν στη φυλακή για υπόθεση ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, δεν αποκλείεται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας, να προκύψει η εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση.

Οι τέσσερις νεαροί που συνελήφθησαν κατέθεσαν σήμερα Κυριακή, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι νεαροί αναμένεται να οδηγηθούν Δευτέρα ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα. Στο μεταξύ, οι δύο βασικοί «πρωταγωνιστές» του αιματηρού επεισοδίου αναμένεται να καταθέσουν αύριο Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου για το τι συνέβη κατά το επίμαχο συμβάν.

Κρήτηειδήσεις τώραΡέθυμνοαστυνομικόςπυροβολισμός