Ελλάδα|30.01.2023 11:32

Ανδραβίδα: Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό των χειριστών του Phantom που κατέπεσε - «Πιθανή η μηχανική βλάβη» εκτιμά αντιπτέραρχος ε.α.

Newsroom

Μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των χειριστών του Phantom F4 που κατέπεσε νωρίτερα νότια της Ανδραβίδας. Οι ακριβείς συνθήκες δεν έχουν διευκρινιστεί -προς το παρόν.

Ειδικότερα, το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας έπεσε περίπου στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας, στη θαλάσσια περιοχή περίπου 25 ναυτικά μίλια νότια της ναυτικής βάσης της Ανδραβίδας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γεωργίας Γαραντζιώτη για το OPEN.

Στο Phantom επέβαιναν δύο ιπτάμενοι και το αεροσκάφος εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό των χειριστών

Στην περιοχή έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δύο ιπτάμενων, ενώ προς το παρόν δεν είναι γνωστό εάν κατάφεραν να κάνουν εκτίναξη του καθίσματος.

Στο σημείο σπεύδουν τρία σκάφη του λιμενικού, δύο ιδιωτικά, ένα ναυαγοσωστικό καθώς και ένα του Πολεμικού Ναυτικού. Παράλληλα, πετούν τρία εναέρια μέσα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει ο Μίλτος Σακελλάρης στο OPEN.

Τα εναέρια πετούν κοντά στο Κατάκολο προκείμενου να εντοπίσουν τα δύο άτομα.

Πιθανή η τεχνική βλάβη στο αεροσκάφος

Ο αντιπτέραρχος ε.α. Βαγγέλης Γεωργούσης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως οι δύο ιπτάμενοι είχαν ενημερώσει ότι θα εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, που σημαίνει ότι υπήρχε βλάβη, η οποία προφανώς δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, σε επίσημη ανακοίνωσή του, αναφέρει:

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολεμική ΑεροπορίαΑνδραβίδαμαχητικό αεροσκάφοςPhantom