Ελλάδα|30.01.2023 22:24

Πτώση Phantom: Συγκλονίζει ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού - «Είχε δηλώσει πρώτη την Ικάρων… καταστραφήκαμε όλοι»

Newsroom

Την τελευταία συνομιλία που είχε με τον γιο του μοιράστηκε ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα, που ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια του Phantom στην περιοχή της Ανδραβίδας το απόγευμα της Δευτέρας.

«Ήρθε χθες το Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι έφυγε. Μας χαιρέτισε κανονικά… “γιατί φεύγεις νωρίς του λέω” “φεύγω, γιατί το πρωί πετάω. Πέταξε και τέλος», είπε ο πατέρας του άτυχου νεαρού, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Του έλεγα εγώ “κάνε το δικό μου επάγγελμα, θα βρεις έτοιμη δουλειά να δουλέψεις, δεν θα ταλαιπωρηθείς στη ζωή σου”. “Όχι πατέρα, μου λέει, θα δηλώσω την Ικάρων πρώτη”. Τη δήλωσε πρώτη και πέθανε 29 χρονών… Και καταστραφήκαμε όλοι».

Συνεχίζονται οι έρευνες

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη που παραμένει αγνοούμενος.

Όπως έκανε γνωστό το ΓΕΑ, στην περιοχή επιχειρούν 1 C-130, 1 Super Puma, 1 S-70 (τα Ε/Π θα εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της νύκτας) και πλωτά μέσα του ΛΣ, τα οποία ερευνούν την θαλάσσια περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν τον πιλότο του αεροσκάφους.

Νωρίτερα ο ο πατέρας του αγνοούμενου σμηναγού δήλωσε στο Mega πως «Ήρθαν από το επιτελείο της Αεροπορίας εδώ στο σπίτι και μας είπαν ότι ψάχνουν τον γιο μου και τον άλλο πιλότο. Από τη Μονάδα του με ενημέρωσαν πάρα πολύ νωρίς για το τι συνέβη, αλλά τώρα ήρθαν αυτοπροσώπως έξω από την πόρτα μου και μου είπαν ότι κατέπεσε το αεροπλάνο και ότι είναι σε εξέλιξη η έρευνα και για τα δύο παιδιά».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αεροπορίαειδήσεις τώραPhantomΑνδραβίδαέρευνες