Ελλάδα|31.01.2023 09:10

Μικρή νίκη για τον καρδιοπαθή που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του: Αναζητείται επιτέλους λύση - Τι δηλώνει

Newsroom

Μικρή νίκη για τον κ. Γιάννη που κινδυνεύει να χάσει την πρώτη και μοναδική του κατοικία, καθώς αδυνατούσε να πληρώσει το δάνειό του. Όπως γίνεται γνωστό, μετά την έκταση που έλαβε το ζήτημα που ανέδειξε το OPEN, δεν μετέβη δικαστικός επιμελητής στο σπίτι του καρδιοπαθή και πατέρα τριών παιδιών.

Το ζήτημα, φυσικά, παραμένει.

Αναζητείται -επιτέλους- λύση

Το πιθανότερο είναι πως ο δικαστικός επιμελητής δεν θα μεταβεί στο σπίτι του κ. Γιάννη ούτε σήμερα, Τρίτη, ενώ ο ίδιος έχει πληροφορηθεί πως αναζητείται λύση για την περίπτωσή του, σύμφωνα με το νεότερο ρεπορτάζ του Φάνη Καραμπατσάκη για το OPEN.

«Με ειδοποίησαν ότι επιτέλους θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να βρούμε μία λύση, γιατί τους πρότεινα ένα πολύ υψηλό ενοίκιο, να τους δίνω κάθε μήνα αλλά μου είπαν "έξωση, φύγετε". Είναι δυνατόν μία πενταμελής οικογένεια να μένει έτσι έξω;», δηλώνει ο κ. Γιάννης.

Υπενθυμίζεται πως ο άνδρας είχε λάβει το 2004 δάνειο για να κατασκευάσει ένα διαμέρισμα για την οικογένειά του. Το 2009 με 2010 έμεινε άνεργος, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να πληρώσει. Το 2015 που βρήκε ξανά δουλειά, άρχισε να πληρώνει. Ωστόσο, έμεινε ξανά άνεργος γιατί έκλεισε η εταιρεία στην οποία εργαζόταν.

Από πλευράς της, η δικηγόρος Σουζάνα Κλημεντίδη εξήγησε πως η αντιμετώπιση περιπτώσεων κατά τις οποίες άνθρωποι αδυνατούν να πληρώσουν ένα δάνειο για κάποιο συμβάν που δεν φέρουν ευθύνη από εκείνες τις περιπτώσεις των κακοπληρωτών.

280 πλειστηριασμοί σε μία μέρα

Ο Φεβρουάριος ξεκινά αύριο, Τετάρτη, με 280 πλειστηριασμούς σε μία ημέρα, όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος του OPEN, Σπύρος Φρεμεντίτης.

Μάλιστα, οι 280 πλειστηριασμοί αφορούν μόνο κατοικίες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πλειστηριασμοίπλειστηριασμόςειδήσεις τώραπρώτη κατοικίαδάνειαδάνειο