Ελλάδα|31.01.2023 10:44

Τατσόπουλος: «Δεν θα πάψω να στηλιτεύω φαινόμενα όπως η θρησκοκαπηλεία» - Η πρώτη του δήλωση μετά τη σύλληψη

Newsroom

Στην πρώτη του δήλωση μετά τη σύλληψή του για συκοφαντική δυσφήμιση προχώρησε ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος. Όπως τονίζει, «δεν πρόκειται να πάψω να στηλιτεύω φαινόμενα».

Ειδικότερα, ο κ. Τατσόπουλος -που αφέθηκε ελεύθερος μετά τα μεσάνυχτα- σε ανάρτησή του αρχικά ευχαριστεί για την «ολόθερμη συμπαράσταση» και γνωστοποιεί πως θα οριστεί τακτική δικάσιμος για τη «φαιδρή μήνυση».

Έπειτα, τονίζει: «Εξυπακούεται επίσης ότι δεν θα πάψω να στηλιτεύω φαινόμενα όπως η θρησκοκαπηλεία από πολιτευτές που, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, βρίσκονται στο χαμηλότερο κι ευτελέστερο σκαλοπάτι της ψηφοθηρικής κλίμακας».

Η ανάρτησή του:

Υπενθυμίζεται πως ο συγγραφέας συνελήφθη στο Κολωνάκι αργά το βράδυ της Δευτέρας, έξω από το βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone.

 

Ο Πέτρος Τατσόπουλος συνελήφθη μετά από μήνυση που υπέβαλε εις βάρος του ο παρουσιαστής και υποψήφιος βουλευτής Φίλιππος Καμπούρης.

Η μήνυση δεν αφορά κάτι που ειπώθηκε στην εκδήλωση, όπως μεταδίδει ο Φάνης Καραμπατσάκης στο OPEN. Αφορά ανάρτηση του συγγραφέα στο Facebook που «σχολίαζε ένα πρόβλημα υγείας και την κάθοδό του στην πολιτική», σύμφωνα με τη μήνυση.

Στις 00:30 το βράδυ ο συγγραφέας αφέθηκε ελεύθερος.

Η μήνυση Καμπούρη

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Πέτρος Τατσόπουλος συνελήφθη μετά από μήνυση του παρουσιαστή Φίλιππου Καμπούρη, την οποία ο τελευταίος έκανε γνωστή μέσω ανάρτησης στο Facebook. 

«Πριν από λίγο κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας κατά του κυρίου Πέτρου Τατσόπουλου για εξύβριση, δυσφήμιση και συκοφαντική δυσφήμιση κατά του προσώπου μου. Ο συγκεκριμένος έθιξε με τον πλέον προσβλητικό τρόπο την θρησκευτική μου συνείδηση και την ελευθερία της πίστης. Ενώ ο ίδιος δε σεβάστηκε ούτε το δικό μου πρόβλημα υγείας ούτε της αδερφής μου αλλά ούτε και τον χαμό των δυο μου γονιών μέσα σε εφτά μήνες που έφυγαν και οι δυο απ’ τη ζωή. Για αυτό τον λόγο λοιπόν ζητώ άμεσα την ποινική του δίωξη», έγραψε ο Καμπούρης. 

 

Οικονόμου: Συλλήψεις πολιτών επειδή εκφράζουν την άποψή τους είναι καταδικαστέα

Στη σύλληψη του κ. Τατσόπουλου αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου:

«Η ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη, στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Το επίπεδο του πολιτισμού μας και η ιστορική μας παράδοση μάς επιβάλλουν να διαλεγόμαστε χωρίς απειλές και ένδικα μέσα. Γι’ αυτό και προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών επειδή εκφράζουν την άποψή τους είναι καταδικαστέα. Η χριστιανική πίστη είναι αγάπη και ποτέ δεν συμπορεύεται με τη βία οποιασδήποτε μορφής και είδους ούτε και της πρέπει μέσω μηνύσεων και διώξεων να γίνεται μέσο προσωπικής προβολής και πολιτικής εκμετάλλευσης».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΠέτρος ΤατσόπουλοςμήνυσησυγγραφέαςΦίλιππος Καμπούρηςσύλληψη