Ελλάδα|31.01.2023 22:23

Greek Mafia: Πώς επιβίωσε για χρόνια το κύκλωμα διαφθοράς στην ΕΛΑΣ – Πώς σχετίζεται η μυστηριώδης δολοφονία σε βενζινάδικο στο Γέρακα

Newsroom

Για την υπόθεση των σχέσεων της ελληνικής αστυνομίας με μέλη της Greek Mafia και τους διαλόγους της ντροπής μεταξύ ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. και νονών της νύχτας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN η Μίνα Καραμήτρου.

Σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Τάκη Θεοδωρικάκου, οι διάλογοι ήταν στα χέρια του πρώην διευθυντή του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων της ελληνικής αστυνομίας, ο οποίος και δεν είχε ενημερώσει τον υπουργό. Οι δε διάλογοι δείχνουν υπόγειες «διαδρομές» μεταξύ των δύο πλευρών, που κρατάνε χρόνια. Στην άκρη του νήματος της υπόθεσης είναι η δολοφονία του ιδιοκτήτη βενζινάδικου στον Γέρακα. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται μία γενικότερη έρευνα εντός της ΕΛ.ΑΣ. για το εάν υπάρχουν αστυνομικοί στο όνομα συγγενικών προσώπων των οποίων μπορεί να υπήρχαν βενζινάδικα.

Η σημερινή, ήταν η δεύτερη ημέρα κατά την οποία ο υπουργός προστασίας του πολίτη υπογράμμισε ότι, δεν είχε «στοιχειώδη ενημέρωση για ποινικές υποθέσεις που έχουν να κάνουν με αδικήματα που εμπλέκονται ποινικοί και αστυνομικοί». Η δήλωση του υπουργού, στον οποίο υπάγεται το εσωτερικών υποθέσεων, θα έπρεπε δηλαδή να έχει ενημέρωση. Όπως όλα δείχνουν μιλάμε για ένα αυτονομημένο σύστημα, το οποίο δεν έδινε λόγο στον υπουργό. Προκύπτουν, λοιπόν ερωτήματα σχετικά με το εάν το εν λόγω σύστημα έδινε λογαριασμό κάπου αλλού, αλλά και, αν ναι, πού. Με δεδομένο, δε, ότι οι κοριοί έχουν καταγράψει διαλόγους χρόνων, δημιουργείται το ερώτημα, πού κατέληγε το υλικό που είχαν καταγράψει, αν όχι στον υπουργό; Και ποιος ήταν αυτός που παρείχε τα εχέγγυα στον διευθυντή του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων, ώστε ο τελευταίος να μην ενημερώνει τον υπουργό;

Η δολοφονία σε βενζινάδικο στον Γέρακα η άκρη του νήματος

Στη μαφιόζικη εκτέλεση του ιδιοκτήτη δικτύου πρατηρίων υγρών καυσίμων, στον Γέρακα τον Ιούνιο του 2022, αναζητούν την άκρη του νήματος τα στελέχη του ανθρωποκτονιών και των Εσωτερικών Υποθέσεων, για την υπόθεση διαφθοράς στην αστυνομία.  Οι έρευνες  εστιάζονται σε δύο αστυνομικούς που φέρονται να ήταν στο κοντινό περιβάλλον εκτελεσμένων από την Greek Mafia. «Η κάθαρση στην αστυνομία είναι προτεραιότητα», διαμηνύει ο Τάκης Θεοδωρικάκος αφήνοντας σαφείς αιχμές για  τον πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων. «Δεν παρείχε ούτε καν τη στοιχειώδη ενημέρωση στον ίδιο τον υπουργό για πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις που είχαν σταλεί σε αυτόν και αφορούσαν ενδεχόμενες συναλλαγές κακοποιών με αστυνομικούς. Είναι αμετάκλητη απόφασή μας να συνεχίσουμε την κάθαρση παρά τις μεθοδεύσεις εναντίον μας και τις σκευωρίες», είπε ο υπουργός προστασίας του πολίτη, την παραίτηση του οποίου ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.   

«Αν ισχύουν αυτά τα δημοσιεύματα οφείλει μία απάντηση ο κύριος Μητσοτάκης. Ο δε κύριος Θεοδωρικάκος επίσης οφείλει πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις και σε κάθε περίπτωση, δεν ξέρω μετά τα χθεσινά δημοσιεύματα νομίζω ότι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει για λόγους εντιμότητας και αξιοπρέπειας που γνωρίζω ότι διαθέτει, οφείλει να παραιτηθεί», είπε για την υπόθεση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρείχε πλήρη κάλυψη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. «Έχουν επιληφθεί και η αστυνομία, το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων και η δικαιοσύνη. Εάν υπάρχει το οποιοδήποτε κύκλωμα μέσα στην ελληνική αστυνομία αυτό είναι βέβαιο ότι θα παταχθεί χωρίς κανέναν συμβιβασμό», υπογράμμισε ο Γιάννης Οικονόμου. Από την Δευτέρα νέος διοικητής της Διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων είναι ο Παναγιώτης Πούπουζας. 


ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραδιαφθοράΕΛ.ΑΣ.μαφίαΕλληνική ΑστυνομίαΤάκης Θεοδωρικάκος