Ελλάδα|01.02.2023 09:11

Κομοτηνή: Κίνδυνος να μείνουν στο δρόμο καθαρίστριες του «Σισμανόγλειου» νοσοκομείου - Τι συμβαίνει

Newsroom

Τον κίνδυνο να βρεθούν εκτός Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής αντιμετωπίζουν καθαρίστριες που υπηρέτησαν στο «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο για πάνω από μια δεκαετία. Οι καθαρίστριες εργάζονταν για περισσότερο από δέκα χρόνια στο νοσοκομείο ως εργολαβικές, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ.

Όσων οι συμβάσεις έληξαν επαναπροσλήφθηκαν από τον εργολάβο της καθαριότητας που επέστρεψε στο νοσοκομείο. Ανησυχία, ωστόσο, επικρατεί για το κατά πόσον ο εργολάβος της καθαριότητας θα επαναπροσλάβει τις καθαρίστριες που ακόμη δουλεύουν μέσω ΑΣΕΠ και λήγει η σύμβασή τους άμεσα.

Σημειώνεται ότι στο νοσοκομείο Κομοτηνής εργάζονται 19 γυναίκες στον τομέα της καθαριότητας και είναι χαρακτηριστικό ότι μία υπάλληλος φθάνει να είναι υπεύθυνη για ακόμα και 8 τμήματα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε η κα. Αλεξάνδρα, που είναι μία από τις υπαλλήλους καθαρισμού στο νοσοκομείο της Κομοτηνής, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega»:

«Είμαστε πολλά χρόνια στο νοσοκομείο, οι περισσότερες δουλεύουμε μέχρι και 22 χρόνια. Στην αρχή μπήκαμε στο νοσοκομείο με εργολάβο και μετά προσληφθήκαμε μέσω ΑΣΕΠ με δίχρονη συμβάση και από εκεί και πέρα παραμείναμε με τρίμηνες παρατάσεις. Την περίοδο του κορονοϊού δουλεύαμε χωρίς άδειες, είχαμε να πάρουμε δύο χρόνια άδειες και ρεπό. Μετά μπήκε ο εργολάβος, ωστόσο μέχρι και σήμερα εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση από το νοσοκομείο ότι εμείς σταματάμε».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

νοσοκομείοκαθαρίστριεςειδήσεις τώραΚομοτηνή