Ελλάδα|01.02.2023 10:21

Πτώση Phantom: Συγκινεί ο πατέρας του υποσμηναγού: Δεν ήταν ήρωας, αλλά ένας μαχητής και πολεμιστής

Newsroom

Σε συγκινητικά λόγια μίλησε για τον γιο του, τον υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα που έχασε τη ζωή του στην μοιραία πτώση του Phantom, ο πατέρας του, Κωνσταντίνος, σημειώνοντας πως ήταν ένας μαχητής αλλά όχι ήρωας.

Μιλώντας για τον χαρακτήρα του γιου του, ο κ. Τουρούτσικας είπε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN: «Ήταν τόσο ταπεινό παιδί που ούτε καν το επάγγελμά του δεν έλεγε. Τον ρωτούσαν τι δουλειά κάνει και έλεγε αεροπόρος ποτέ δεν είχε πει πιλότος.

Έλεγε ''εγώ πατέρα είμαι πολεμιστής, δεν είμαι τίποτα άλλο, εγώ πληρώνομαι για αυτό'', μου έλεγε. ‘’Μισθοφόρος δεν είμαι γιατί οι μισθοφόροι δεν έχουν πατρίδα’’. Σκοτώθηκε σε άσκηση, σε συνθήκες πολέμου δεν είχε κάποιον αντίπαλο απέναντί του για να ηρωποιηθεί. Είχε ήρωα τον Ηλιάκη που έγινε αερομαχία και τον χτύπησε ο Τούρκος και τον σκότωσε ύπουλα. Ήρωας δεν ήταν. Ήταν ένας μαχητής, πολεμιστής. Το ακούω και στεναχωριέμαι. Θα ηρωποιήσω εγώ το παιδί μου γιατί σκοτώθηκε σε άσκηση;».

Αύριο, Πέμπτη θα γίνει η κηδεία του υποσμηναγού στις 11 το πρωί. «Αυτή τη μέρα δεν ξέρω πως θα την αντιμετωπίσουμε. Θεωρώ πως η μόνη του ευχαρίστηση του θα ήταν η σημαία, τίποτα άλλο και κανένας να μην παρευρισκόταν θα ήταν ευχαριστημένος να έχει μόνο τη σημαία», λέει ο πατέρας του.

Όπως σημειώνει: «Δεν τον ενδιέφερε να πεθάνει, δεν το σκεφτόταν. Πήγαινε γελαστός στη δουλειά. Δεν τον ένοιαζε να σκοτωθεί. Είχε σε όλο το σπίτι σημαίες. Δεν είχε σχολιάσει ποτέ τι έλεγαν οι Τούρκοι, έλεγε στη μητέρα του ‘’μην φοβάσαι είμαστε καλά οπλισμένοι και είναι ασφαλές το αεροπλάνα. Δεν μπορούνε να μας κάνουν τίποτα οι Τούρκοι’’.

Το μόνο που μου είχε πει για Τούρκους ήταν όταν ήταν στην Ικάρων και τον είχα ρωτήσει, είπε πως είναι καλά παιδιά. Αυτοί μπορεί να μιλάνε και στον αέρα μεταξύ τους. Δεν είχε κανένα πρόβλημα μαζί τους.

Συγκινημένος, ο κ. Τουρούτσικας σημειώνει πως «Πέταξε έσβησε και κοιμήθηκε για πάντα. Πρέπει να το αποδεχτούμε, όσο είναι σκληρό. Θα πεθάνουμε με αυτό, είπα στην γυναίκα μου. Εάν σκοτωνόταν μόνο του θα ήμουν πιο καλά, όσο κυνικό και αν ακούγεται».

Όπως καταλήγει ο πατέρας, δική του παρότρυνση ήταν να ακολουθήσει την φαρμακευτική και να αναλάβει το φαρμακείο της οικογένειας, ωστόσο ο γιος του δεν τον άκουγε, ξέροντας με τι θέλει να ασχοληθεί.

«Με έπαιρνε στις επιδείξεις, ήθελε να βλέπει τα αεροπλάνα στην Τανάγρα, δεν ήθελε να δουλέψει στο φαρμακείο», λέει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

PhantomΠολεμική Αεροπορίαειδήσεις τώραπιλότοςκηδεία