Ελλάδα|01.02.2023 23:24

Φωτογραφία ντοκουμέντο από τον «χάρτη έκτακτης ανάγκης» των πιλότων του μοιραίου Phantom που κατέπεσε στην Ανδραβίδα

Newsroom

Τραγικός επίλογος γράφτηκε στις έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη του Phantom που κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή της Ανδραβίδας, καθώς και οι δύο εντοπίστηκαν νεκροί.

Ανάμεσα στα ευρήματα από τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους είναι και ο χάρτης που φέρουν οι πιλότοι στη στολή τους και τον οποίο χρησιμοποιούν σε περιπτώσεις αναγκαστικής προσγείωσης.

Στη φωτογραφία ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Patrisnews, από τον τόπο του τραγικού δυστυχήματος, φαίνεται ο χάρτης πάνω στον οποίο αποτυπώνεται η διαδρομή που θα έπρεπε να ακολουθήσουν οι πιλότοι, σε περίπτωση που για τον οποιοδήποτε λόγο χρειαζόταν να προσγειωθούν σε διαφορετικό αεροδρόμιο από αυτό που απογειώθηκαν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εάν οι δύο πιλότοι του μοιραίου Phantom, δεν μπορούσαν να προσγειωθούν στην 117 ΠΜ Ανδραβίδας, θα έπρεπε να ακολουθήσουν την διαδρομή που τους υποδεικνύει ο χάρτης για να προσγειωθούν στην Αεροπορική Βάση της Λάρισας.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

«Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας - διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας.

Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του».

Η ανάλυση των συντριμμιών που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών, έδειξε πως υπήρχε DNA του άτυχου Σμήναρχου.

Ο Άρης Κεραμίδης, θείος του άτυχου πιλότου δήλωσε στο OPEN: «Είχα μια ελπίδα ότι θα βρεθεί ζωντανός. Και η οικογένεια είχε ελπίδα, κρατούσε μια αισιοδοξία. Να μάθουμε, να ανασυρθεί η άτρακτος, το πιλοτήριο, το αεροπλάνο και να μάθουμε από τι έπεσε».

Στο μεταξύ, αύριο θα τελεστεί η κηδεία του Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, στις 10:30 το πρωί, στην Τρίπολη, παρουσία και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι βεβαιώθηκε ο θάνατος του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη, οι έρευνες στο σημείο όπου έπεσε το αεροσκάφος συνεχίζονται. Όπως ανέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN η Γεωργία Γαραντζιώτη, στο σημείο θα σπεύσει το ωκεανογραφικό του Πολεμικού Ναυτικού «Ναυτίλος», με διπλό στόχο:

  • Να εντοπιστεί η άτρακτος του αεροσκάφους
  • Και το καταγραφικό που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κόκπιτ.

Αν βρεθούν όλα αυτά, μαζί με τα συντρίμμια, οι ειδικοί θα μπορούν να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

αεροπορίαειδήσεις τώραΑνδραβίδαPhantom