Ελλάδα|02.02.2023 12:36

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα – Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις

Newsroom

Ενώ μεγάλη μερίδα των υποψηφίων πίστευε ότι ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός δεν θα γίνει λόγω των εκλογών ανακοινώθηκε επίσημα η ημερομηνία διεξαγωγής του για τις 4 Μάρτη.

Η ανακοίνωση αυτή έφερε μαζικά χιλιάδες υποψήφιους να ξεκινήσουν το εντατικό 25ήμερο ταχύρρυθμο πρόγραμμα προετοιμασίας που παρέχει όλη την ύλη ώστε να προλάβουν να προετοιμαστούν (Δείτε εδώ).

Μέσα σε μόλις 5 ημέρες πάνω από 4.000 νέοι υποψήφιοι έλαβαν την ύλη και εντάχθηκαν στην πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκατάρτισης της εξπρές προετοιμασίας του golearn για να προετοιμαστούν μέσα σε λίγε ημέρες σωστά.

Αναμένεται πως έως τις 15 Φεβρουαρίου τουλάχιστον θα «παίρνει» χρονικά τους υποψήφιους να ξεκινήσουν το εντατικό πρόγραμμα ώστε να προετοιμαστούν σωστά και να περάσουν τη βάση.

Αποκτήστε όλη την ύλη και το ταχύρρυθμο πρόγραμμα εδώ που σας «κλειδώνει» διορισμό

Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού

Σύμφωνα με το proson.gr, το πρώτο εργασιακό site στην Ελλάδα, από τη στιγμή που θα ολοκληρωθούν οι γραπτές εξετάσεις, το ΑΣΕΠ θα «ανάψει τις μηχανές» ώστε να διορθώσει όσο των δυνατών γρηγορότερα τα γραπτά των διαγωνιζομένων. Αν και ο αριθμός των υποψηφίων που έχει δηλώσει συμμετοχή είναι τεράστιος (συνολικά 108.229 υποψήφιοι), η όλη διαδικασία δεν αναμένεται να πάρει πολύ χρόνο, καθώς ο έλεγχος των απαντήσεων γίνεται μηχανογραφημένα. 

Τι θα συμβεί όταν προκηρυχθούν εκλογές

Από τη στιγμή που θα προκηρυχθούν οι βουλευτικές εκλογές και θα διαλυθεί η Βουλή θα σταματήσει αυτόματα και κάθε διαδικασία πρόσληψης σε όλο το δημόσιο τομέα. Η νομοθετική αυτή ρύθμιση έρχεται από παλαιότερες εποχές που δεν υπήρχε ΑΣΕΠ και στόχο είχε να βάλει «φρένο» στα προεκλογικά «ρουσφέτια». Ωστόσο, η ρύθμιση είναι τόσο «σκληρή» που απαγορεύει ακόμα και την δημοσίευση των αποτελεσμάτων για τους διαγωνισμούς του δημοσίου. 

Ακόμα και να γίνουν εκλογές τον Απρίλιο, τα αποτελέσματα μπορούν να ανακοινωθούν λίγο μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης!

Το καλό νέο είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του proson, η νομοθεσία επιτρέπει στην Αρχή όλο αυτό το «παγωμένο» διάστημα να επεξεργάζεται δεδομένα και να διορθώνει γραπτά. Έτσι, το ΑΣΕΠ θα μπορεί να έχει έτοιμες τις βαθμολογίες των υποψηφίων και να τις ανακοινώσει μόλις σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις

Οι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού θα μπουν, βάσει της συνολικής τους βαθμολογίας και κατά φθίνουσα σειρά, σε πίνακες κατάταξης ανά κατηγορία και κλάδο ή ειδικότητα. Σε αυτό το σημείο, και αφού το ΑΣΕΠ εκδώσει τους οριστικούς πίνακες κατάταξης, θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού.

Στη συνέχεια, οι επιτυχόντες του πρώτου σταδίου δύναται να συμμετάσχουν, στο δεύτερο στάδιο, δηλαδή σε προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων αντίστοιχων κλάδων ή ειδικοτήτων που θα εκδίδουν οι διάφοροι φορείς του δημοσίου. Στο δεύτερο στάδιο, οι προκηρύξεις θα εκδίδονται από δήμους, υπουργεία, περιφέρειες, οργανισμούς, ΔΕΚΟ, ΝΠΔΔ, κλπ.

Οι ενότητες που χρειάζονται προσοχή από τις γενικές γνώσεις

Από τις 10 ενότητες των γενικών γνώσεων σημειώνουμε ποιες χρειάζονται εξειδικευμένες σημειώσεις και ιδιαίτερη προσοχή

- Το ισχύον ελληνικό Σύνταγμα- Ιεραρχία κανόνων δικαίου,

- Θεμελιώδη Δικαιώματα

- Όργανα του Κράτους – Οργάνωση της Διοίκησης

- Πολιτικά Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σύνθεση, τρόπος ανάδειξης, κύριες αρμοδιότητες) 

- Δημόσια Πολιτική

- Λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης (κώδικες!) (ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ)

- Δημοσιονομική Πολιτική

- ψηφιακή διακυβέρνηση (ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ)

- Μακροοικονομικά μεγέθη και εθνικοί λογαριασμοί (ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ)

- Οικονομική Ανάπτυξη και Μεγέθυνση (ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ)

Ξεκινήστε τώρα ταχύρρυθμη προετοιμασία με μόνο 200 ευρώ

Εξ αποστάσεως και εξ ολοκλήρου ασύγχρονα ώστε μέσα λιγότερο από ένα μήνα με ασύγχρονο διάβασμα όποτε μπορεί ο υποψήφιος να υπάρχει το καλύτερο αποτέλεσμα! 

Πάνω 40.000 ενήλικες κάθε χρόνο προετοιμάζονται μέσω του goLearn για Διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, πίνακες, διορισμούς και προσλήψεις στο Δημόσιο

Η ταχύρρυθμη προετοιμασία περιλαμβάνει:

Όλη την ύλη κατευθείαν στον υποψήφιο και διαμορφωμένη ώστε να "βγαίνει" σε ένα μόνο μήνα

  • 1200 ερωτήσεις και απαντήσεις πάνω στις 17 ενότητες
  • Βιντεοσκοπημένα μαθήματα
  • Όποια απορία υπάρχει την λύνουν μέσω πλατφόρμα οι καθηγητές
  • Σημειώσεις και τεστ προσομοίωσης

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ: για το ταχύρρυθμο online πρόγραμμα που σας παρέχει ΚΑΙ όλη την ύλη με 200 μόνο ευρώ

Πηγή: alfavita.gr

Διαβάστε επίσης στο alfavita.gr

Οι ενότητες του Διαγωνισμού που θέλουν προσοχή – Τα sos

ΑΣΕΠ