Ελλάδα|03.02.2023 18:21

Μυστήριο με το μαχαίρωμα μαθητή σε Λύκειο του Ωραιοκάστρου: «Θα έρθω το βράδυ σπίτι σου», φώναζε ο δράστης

Newsroom

Ένα πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει το αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον προαύλιο χώρο του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, όπου ένας 17χρονος μαθητής μαχαιρώθηκε από 19χρονο εξωσχολικό ο οποίος - παραμένει άγνωστο πως κατάφερε να εισέλθει στην αυλή του σχολείου. 

Μαρτυρίες από το σχολικό περιβάλλον του 17χρονου ανέφεραν στο GRTimes ο ίδιος «δεν αντιλήφθηκε αμέσως ότι ο 19χρονος τον μαχαίρωσε, παρά το γεγονός ότι υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ τους. Οι συμμαθητές του διαπίστωσαν αργότερα ότι το μπουφάν του ήταν σκισμένο και όταν έβγαλε τα ρούχα του είδε το αίμα να τρέχει».

Οι ίδιες μαρτυρίες μάλιστα αναφέρουν, ότι ο 19χρονος εξωσχολικός αμέσως μετά την πράξη του εκτόξευσε και απειλές κατά του θύματος αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «θα έρθω το βράδυ και θα περιμένω κάτω από το σπίτι σου». Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή και αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές.

Επιπλέον, άλλες μαρτυρίες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να εισήλθαν και άλλα εξωσχολικά άτομα ως παρέα του 19χρονου καθώς επίσης και το ενδεχόμενο προσπάθειας από καθηγήτρια να χωρίσει τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, διότι όπως ανέφεραν στο GRTimes, «κάποια στιγμή ακούστηκαν φωνές από το προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος. Φαινόταν να μαλώνουν δύο παρέες, ανταλλάσσοντας μάλιστα και βρισιές. Η μία παρέα ήταν του σχολείου, ενώ η δεύτερη αποτελούνταν από άτομα που δεν ανήκουν στο σχολείο. Μια καθηγήτρια προσπάθησε να τους χωρίσει, χωρίς όμως να τα καταφέρει».

Εκείνο ωστόσο που δεν μπορούν να εξηγήσουν με τίποτα, ούτε οι καθηγητές αλλά ούτε και οι μαθητές του σχολικού συγκροτήματος, είναι το πώς ο 19χρονος φερόμενος ως δράστης απέκτησε πρόσβαση στο προαύλιο του σχολείου, σ’ έναν χώρο δηλαδή, που τουλάχιστον κατά την διάρκεια του μαθήματος δεν θα έπρεπε να υπάρχει πρόσβαση από πουθενά και από κανέναν.

Ωστόσο, εκτιμούν, ότι ίσως κατάφερε να εισέλθει από γειτονικό σχολείο του ίδιου συγκροτήματος, καθώς το 2ο ΓΕΛ συνορεύει και με άλλο σχολικό συγκρότημα. Αμέσως μετά το περιστατικό ο 17χρονος μαθητής δεν θέλησε να δώσει καμιά πληροφορία αναφορικά με το άτομο που του επιτέθηκε, αν και άμεσα κλήθηκε στο σχολείο, τόσο ο πατέρας του, όσο και η αστυνομία με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο τον παρέλαβε για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Τα αίτια του αιματηρού περιστατικού διερευνώνται από τις αστυνομικές αρχές της περιοχής, ενώ ο 17χρονος μαθητής δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, καθώς το τραύμα που του κατάφερε ο 19χρονος ήταν επιπόλαιο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σχολείοειδήσεις τώραΘεσσαλονίκημαχαίριΩραιόκαστρο