Ελλάδα|01.03.2019 22:22

Φαράγγι Σαμαριάς: Γιατί μπορεί να μην λειτουργήσει φέτος

Newsroom

Μία - μία εξακολουθούν να «μετρούν» τις πληγές τους από την πρόσφατη κακοκαιρία οι αρμόδιοι φορείς και οι κάτοικοι κυρίως της Δυτικής Κρήτης.

Μία από τις πληγές είναι και ο δρόμος που οδηγεί στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς, το δεύτερο μεγαλύτερο φαράγγι της Ευρώπης και ένα από τα πιο βασικά τουριστικά αξιοθέατα της Κρήτης.

Όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία, που αναρτήθηκε στη σελίδα «Λευκά Όρη - Χανιά Κρήτης», συγκεκριμένα σημεία του κυρίου οδικού άξονα που οδηγεί στο φαράγγι έχουν υποστεί ολοκληρωτική καθίζηση.

Όπως ανέφερε η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Μαρία Κοζυράκη, μιλώντας στο neakriti.gr, «Σε κάποια σημεία του ο δρόμος που οδηγεί στη Σαμαριά, έχει υποστεί καθιζήσεις».

Ωστόσο, σύμφωνα με την κυρία Κοζυράκη, το μεγαλύτερο πρόβλημα έγκειται στο ότι οι ιθύνοντες δεν έχουν μέχρι στιγμής εικόνα για τα προβλήματα που - πιθανότατα - θα έχουν προκληθεί στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή αναζητούμε εναλλακτικές διαδρομές, προκειμένου να καταφέρουμε να πάμε στο φαράγγι και να καταγράψουμε τις ζημιές».

Πάντως, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την ίδια, δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα ξεκινήσει το φαράγγι να δέχεται ξανά επισκέπτες, καθώς τα προβλήματα μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί. Όπως εξήγησε η ίδια «για να ανοίξει το φαράγγι, πρέπει να έχουμε εικόνα».

Πηγή: neakriti.gr

ΩκεανίςΦαράγγι Σαμαριάςκακοκαιρία