Ελλάδα|05.02.2023 21:47

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Μετ΄εμποδίων τα δρομολόγια των ΜΜΜ τη Δευτέρα εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις - Πώς θα κινηθούν

Μαρία Λιλιοπούλου

Σοβαρά αναμένεται να επηρεαστούν τα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για σφοδρές χιονοπτώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αν και ο ΟΑΣΑ δεν έχει προβεί ακόμα σε κάποια λεπτομερή ανακοίνωση για τα δρομολόγια οδικών μέσων και μέσων σταθερής τροχιάς, οι οδηγοί των λεωφορείων έχουν ήδη ενημερωθεί ότι θα ακολουθήσουν πρόγραμμα Σαββάτου, δηλαδή πρόγραμμα με μειωμένες συχνότητες δρομολογίων.

Ο ΟΑΣΑ έχει επίσης ενημερώσει από το απόγευμα της Κυριακής ότι τη Δευτέρα θα ακολουθηθεί ειδικό πρόγραμμα δρομολογίων στις γραμμές λεωφορείων και τρόλει, πράγμα που σημαίνει ότι θα ισχύσουν και αύριο τροποποιήσεις δρομολογίων.

Η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) δεν έχει προβεί ακόμα σε κάποια ανακοίνωση για τα μέσα σταθερής τροχιάς. Τα δρομολόγια της γραμμής 3 του Μετρό αναμένεται να εκτελεστούν κανονικά εκτός από την περίπτωση χιονόπτωσης. Σε αυτήν την περίπτωση, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το πρωί του Σαββάτου, τα δρομολόγια του μετρό θα σταματούν στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Θα καλύπτουν δηλαδή μόνο το υπόγειο τμήμα και δε θα πηγαίνουν μέχρι το αεροδρόμιο. Οι επιβάτες προς Αεροδρόμιο και τους ενδιάμεσους σταθμούς θα μετεπιβιβάζονται σε συρμούς του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας και θα συνεχίζουν τη διαδρομή τους.

Ιδιαίτερη ενημέρωση δεν έχουν μέχρι αυτήν την ώρα ούτε οι εργαζόμενοι στη Γραμμή 1, δηλαδή στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Ωστόσο η εμπειρία διδάσκει ότι σε περίπτωση σφοδρής χιονοπτωσης επηρεάζεται η λειτουργία του μέσου κυρίως στο τμήμα μεταξύ Ειρήνης και Κηφισιάς.

Καταργούνται τρένα

Για τις καταργήσεις τρένων τη Δευτέρα ενημέρωσε ήδη η Hellenic Train, η οποία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι κατόπιν ενημέρωσης από την Πολιτική Προστασία για σοβαρή επιδείνωση των καιρικών φαινομένων και σε συνεννόηση με τον Διαχειριστή Υποδομής (ΟΣΕ), αύριο Δευτέρα 6/2/2023 καταργούνται οι αμαξοστοιχίες 50 & 51 στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη.
Καταργούνται επίσης οι αμαξοστοιχίες 1521, 11530, 1530, 1533, 3537, καθώς και η αμαξοστοιχία 4200 και η επιστροφή της μεταξύ Κάντζας και Άνω Λιοσίων.

Αργά το βράδυ η εταιρία ενημέρωσε και για την κατάργηση των αμαξοστοιχιών 14521-14522 (ΛEIANOKΛAΔI-TIΘOPEA), ενώ ανακοίνωσε ότι οι αμαξοστοιχίες 1675, 1676, 3677, 3678 θα αντικατασταθούν με λεωφορεία.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ειδήσεις τώρακακοκαιρίαδρομολόγιαΟΑΣΑΜΜΜΚακοκαιρία Μπάρμπαρα