Ελλάδα|09.02.2023 13:42

«Kαταδρομική η επίθεση-Είχαν ξαναχτυπήσει στο παρελθόν» - Τι κατέθεσε ο δεύτερος αστυνομικός στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη

Τίμος Φακαλής

Καταδρομική χαρακτήρισε την δολοφονική επίθεση των 12 κατηγορούμενων που δέχθηκε ο Άλκης και οι φίλοι στη Χαριλάου την 1η Φεβρουαρίου του 2022, ο δεύτερος αστυνομικός του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής Π.Κ. που βρέθηκε στο σημείο το μοιραίο βράδυ.

«Ο καθένας ήξερε τι πρέπει να κάνει. Κατεβαίνουν ταυτόχρονα από τα οχήματα. Ο καθένας ξέρει τι πρέπει να κάνει και επιστρέφουν. Ο στρατός κάνει τέτοιες επιθέσεις». Από τον τρόπο που ενήργησε η ομάδα των 12  δείχνουν ότι το χουν ξανακάνει. Δύο από τους δύο κατηγορούμενους ξαναχτύπησαν το 2019. Επιτέθηκαν με μαχαίρι σε άλλο νεαρό» όπως προκύπτει από τα αρχεία της αστυνομίας, ανέφερε ο δεύτερος αστυνομικός.  «Όλοι είχαν όπλα τα οποία είχαν πάρει πιο μπροστά. Γνώριζαν τη ζημιά θέλαν να κάνουν και πόση».

Όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, περιγράφοντας τι έγινε το μοιραίο βράδυ τόνισε ότι η επίθεση ξεκίνησε από το σύνδεσμο της Θύρας 4 στην Παλαιών Πατρών με πομπή τριών αυτοκινήτων. «Από την αρχή ήταν σαν δεδομένο ότι έχουμε οπαδούς μιας ομάδας να χτυπούν άλλους μιας άλλης ομάδας. Επιβεβαιώθηκε η εμπλοκή του 1ου κατηγορούμενου. Αποφασίσαμε την προσαγωγή του. Ξέραμε ότι υπήρχαν και άλλα άτομα αλλά δεν είχαν ταυτοποιηθεί. Ο κατηγορούμενος ήταν αρνητικός για τα πάντα. Μετά είπε ότι ήταν στο σημείο και δεν κατέβηκε από το αυτοκίνητο. Τα κλειδιά του 1ου κατηγορούμενου άνοιξαν τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού και θεωρήθηκε πως είναι υπεύθυνος. Στη συνέχεια ζορίστηκε και μας είπε όλα τα ονόματα πλην ενός». 

Όπως κατέθεσε ο 47χρονος ο Αστυνομικός «ξεκίνησαν από τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Με την κίνηση που έκαναν προέκυψε ότι δεν ήθελαν να περάσουν μπροστά από το γήπεδο του Άρη. Γνώριζαν το σημείο. Προφανώς ήξεραν ότι εκεί υπάρχουν οπαδοί του Άρη. Προσπάθησαν να υπερτερούν αριθμητικά. Υπήρχε στιχομυθία όταν έστειλαν κάποιον εκεί, αλλά δεν επιβεβαιώνεται».

Στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης αλλά και σε άλλα εντοπίστηκαν εκτός από το δρεπάνι και το ξύλινο στυλιάρι, σφυρί, μαχαίρι και κράνη.

Ο αστυνομικός συμπλήρωσε πως στα χέρια των Αρχών έφτασε ένα βίντεο με άγνωστο αποστολέα, το οποίο δείχνει το περιστατικό προς το τέλος του, αλλά και το χτύπημα με καρέκλα στο όχημα.

Στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης αλλά και σε άλλα εντοπίστηκαν εκτός από το δρεπάνι και το ξύλινο στυλιάρι, σφυρί, μαχαίρι και κράνη.

«Ξεψύχησε στα χέρια μου-Λίμνη αίματος λες και μπαίναμε σε σφαγείο» - Συγκλονίζει η κατάθεση αστυνομικού

Λίγο πριν, τις πρώτες στιγμές μετά την δολοφονική επίθεση με οπαδικά κίνητρα που δέχθηκε ο Άλκης  περιέγραψε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης Α.Γ. ο οποίος έφτασε μαζί με συνάδελφό του νωρίτερα απ΄ όλους στο σημείο της δολοφονίας του 19χρονου φοιτητή.   

«Μας ενημέρωσε το Κέντρο για συμπλοκή πολλών ατόμων. Φτάσαμε στην οδό Πλαστήρα με Γαζη. Κάναμε 4 λεπτά ‘βαριά’. Επικρατούσε πλήρης ησυχία.  Δεν είδαμε ούτε αντικείμενα, ούτε άτομα. Λίγο παρακάτω είχε ένα παρτέρι. Κάποια στιγμή βλέπω έναν νεαρό(εννοεί τον φίλο του Άλκη Α. Β.) όρθιο ο οποίος έφερε τραύματα. Κάτω ήταν πεσμένος σε μια τεράστια λίμνη αίματος ο Άλκης λες και μπαίναμε σε σφαγείο. Το παιδί ήταν βουτηγμένο στο αίμα. Προσπάθησα να προσφέρω βοήθεια. Είχε ελάχιστα τις αισθήσεις του και μας έδειχνε μόνο το σοβαρό τραύμα που είχε. Προσπάθησα να σταματήσω την αιμορραγία. Ελάχιστα λεπτά αργότερα ξεψύχησε».

Τότε, ο Αστυνομικός με τον συνάδελφό του γύρισαν  προς τον Άγγελο, στον οποίο και κατάφεραν να σταματήσουν την αιμορραγία. Ο ίδιος τους έδωσε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσε σχετικά με την επίθεση, όπου αναφέρθηκε πως είδε 6-7 άτομα. «Μετά από λίγα λεπτά έφτασαν κι άλλες δυνάμεις και αποκλείσαμε το σημείο. Υπήρχε ένα δρεπάνι, κόκκινο με μαύρη λαβή, σε μια λίμνη αίματος κοντά στα σκαλιά. Ο Άγγελος ήταν ζαλισμένος, δεν θυμόταν τι έγινε, μου είπε ότι τους επιτέθηκαν και έφυγαν. Άρχισα να συλλέγω στοιχεία, σε πολλά σημεία υπήρχαν σπασμένες γυψοσανίδες, υπήρχαν και κομμάτια κάτω, εμείς δεν αγγίξαμε τίποτα από ότι βρέθηκε».

Πριν ανέβει ο Αστυνομικός στο βήμα του μάρτυρα, κλήθηκε να απαντήσει σε συμπληρωματικές ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας, ο 20χρονος φοιτητής, με την κατάθεση του οποίου ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση, την περασμένη Δευτέρα.

Στο εδώλιο κάθονται 12 άτομα, νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ που όλοι αρνούνται ότι χτύπησαν τον άτυχο Άλκη.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Δευτέρα. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

δίκηδολοφονίαειδήσεις τώρααστυνομικόςΆλκης ΚαμπανόςΘεσσαλονίκη