Ελλάδα|18.02.2023 12:51

Τούρκος βολεϊμπολίστας του ΟΦΗ: Η χειρότερη καταστροφή στην ιστορία της Τουρκίας - Χρειαζόμαστε βοήθεια για να σταθούμε στα πόδια μας

Κώστας Ασημακόπουλος

Συντετριμένος και με δάκρυα στα μάτια ο Τούρκος βολεϊμπολίστας του Ο.Φ.Η. Αλτάι Ντεμιρτσί παρακολουθεί νύχτα μέρα το δράμα των συμπατριωτών του και τη συμφορά που χτύπησε την πατρίδα του μετά τους δύο μεγάλους σεισμούς των 7,8 και 7,4 Ρίχτερ τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου 2023

Ο Ντεμιρτσί γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1999 και από τις 13 Ιανουαρίου 2023 ξεκίνησε τη διεθνή του καριέρα από την ελληνική λίγκα του βόλεϊ και τον Ο.Φ.Η. Τις τελευταίες μέρες είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση και με το παραμικρό ξεσπάει σε λυγμούς...

Δεν περιγράφεται το μέγεθος της συμφοράς

«Είναι ότι χειρότερο έχει συμβεί στην ιστορία της Τουρκίας. Ολόκληρες πόλεις έχουν καταστραφεί, τόσος κόσμος έχει "φύγει". Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Τα Μέσα Ενημέρωσης δε μπορούν να περιγράψουν το πραγματικό μέγεθος της συμφοράς», λέει ο 24χρονος βολεϊμπολίστας με δάκρυα στα μάτια.

 

Εχασα πρώην συμπαίκτες μου στο Καϊσέρι

Οπως αποκαλύπτει στο σεισμό έχασε δύο πολύ καλούς του φίλους στο Καϊσέρι οι οποίοι δεν έχουν δώσει σημάδια ζωής από τη μέρα του σεισμού: «Έχασα δύο καλούς φίλους και παλιούς συμπαίκτες. Ήταν καλοί άνθρωποι και καλοί αθλητές. Παίξαμε μαζί στην Καϊσερίσπορ, με παιδιά που έχασαν τη ζωή τους, στον σεισμό. Παίξαμε μαζί πριν απο 2-3 χρόνια. Ηταν καλοί άνθρωποι. Δεν μπορώ να το πιστέψω...».

«Παίζω γι' αυτούς»

Όσο για την οικογένεια του είπε στο ofivolleyball.gr: «Η οικογένεια μου είναι ασφαλής. Είμαστε στη Σμύρνη. Οι περιοχές κοντά στην Συρία, έχουν πάθει τη μεγαλύτερη ζημιά. Δεν έχω "χάσει" κάποιον συγγενή, αλλά έχασα καλούς ανθρώπους που ήταν φίλοι μου. Παίζω για αυτούς. Θέλω να παίζω, για τους φίλους μου που έφυγαν, για τους χιλιάδες συμπατριώτες μου που χάθηκαν ή είναι κάτω από τα χαλάσματα. Μόνο αυτό με παρηγορεί».

«Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι»

Ο Ντεμιρτσί στέλνει από την Ελλάδα το δικό του μήνυμα στο λαό του: «Ακόμα και αν έχει συμβεί αυτή η τραγωδία, υπάρχει ακόμη ελπίδα για τη χώρα μου. Κάθε βράδυ προσεύχομαι για τη χώρα μου και για τους συμπατριώτες μου. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στη χώρα μου, αυτή τη στιγμή. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι σαν λαός. Να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο. Είμαι σίγουρος ότι ο λαός μου, θα επιβιώσει από αυτό. Κάθε μέρα προσεύχομαι για αυτούς».

 

«Ευχαριστώ τους Έλληνες, χρειαζόμαστε βοήθεια για να σταθούμε»

Ο Αλτάι Ντεμιρτσί αναφέρθηκε και στην άμεση ανταπόκριση των Ελλήνων διασωστών αλλά και στο γνήσιο και πραγματικό ενδιαφέρον που δείχνουν όλοι οι Έλληνες στο δράμα του τουρκικού λαού: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τους Έλληνες μέσα απο την καρδιά μου. Βλέπω κάθε μέρα το ενδιαφέρον τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μετράει η ανθρωπιά. Δεν έχουν σημασία τα υπόλοιπα. Ευχαριστώ την Ελλάδα και όλους τους λαούς που είναι στο πλάι μας. Χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων για να σταθούμε, ξανά στα πόδια μας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

καταστροφήβόλεϊσεισμόςΑλτάι ΝτεμιρτσίΤουρκία