Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε 20 παράνομες αποκλειστικές νοσηλεύτριες στην Αττική
NewsroomΣε στοχευμένους ελέγχους που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία το βράδυ τη; 1ης Μαρτίου 2019 για τον εντοπισμό γυναικών που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες, προχώρησε στη σύλληψη 20 κυριών.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., διενεργήθηκαν έλεγχοι σε δύο Νοσοκομεία, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε ότι 20 γυναίκες (18 αλλοδαπές και δύο ημεδαπές) εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος και βιβλιάριο υγείας της αρμόδιας Αρχής. Επιπρόσθετα δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων των Νοσοκομείων.
Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.
Οι συλληφθείσες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, κατά περίπτωση, από το Α.Τ. Χαϊδαρίου και το Α.Τ Ελευσίνας, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
- Νεκρός στο γραφείο του ο ποινικολόγος Σταύρος Γεωργίου - Ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας
- Συναγερμός για την «καυτή» Τετάρτη: 43άρια με ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς και υποχρεωτικό stop σε εργασίες
- Νέο βίντεο από τη σύγκρουση των πλοίων στη Σούδα: Τα ερωτήματα και η ΕΔΕ
- «Στοπ» στο delivery και τις υπαίθριες εργασίες την Τετάρτη λόγω καύσωνα - Τι ώρες ισχύει η απαγόρευση