Ελλάδα|20.02.2023 15:06

«Προσχεδιασμένο το επεισόδιο από τους κατηγορούμενους» δηλώνει o μάρτυρας αστυνομικός στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Ως προσχεδιασμένο από την πλευρά των κατηγορουμένων χαρακτήρισε το οπαδικό επεισόδιο, με τραγική κατάληξη το χαμό του 19χρονου Άλκη Καμπανού, αστυνομικός που κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, αυτό συμπεραίνεται από τους τρόπους προσέγγισης και διαφυγής των κατηγορουμένων από το σημείο και από το γεγονός ότι έφεραν μαζί τους αντικείμενα που μπορούσαν να προκαλέσουν σημαντική βλάβη.

«Οι κατηγορούμενοι είχαν συγκεντρωθεί στο σύνδεσμο και αποφάσισαν από κοινού, τι θα πάνε να κάνουν. Από τη στιγμή που έχεις μαζί σου αντικείμενα, κάτι έχεις στο μυαλό σου. Από τον τρόπο που κινήθηκαν αλλά και από τον τρόπο διαφυγής φαίνεται ότι το επεισόδιο ήταν προσχεδιασμένο. Σε μη προσχεδιασμένα επεισόδια συνήθως χτυπάνε όλοι μαζί και φεύγουν. Στην υπηρεσία συμπεραίνουμε ότι στόχος ήταν οπαδοί του Άρη. Οι κατηγορούμενοι ήθελαν να χτυπήσουν οπαδούς του Άρη», ανέφερε ο μάρτυρας.

Κανένα ίχνος μεταμέλειας

Ο αστυνομικός σημείωσε ακόμη κατά τη διάρκεια της δίκης ότι κανένας από τους κατηγορουμένους δεν επέδειξε ίχνος μεταμέλειας και ότι ο καθένας στις καταθέσεις του επιχειρούσε να ελαφρύνει, εκτός από τον εαυτό του και εκείνον που θεωρούσε περισσότερο φίλο του.

Ο μάρτυρας αστυνομικός, ερωτηθείς από συνήγορο υπεράσπισης για ποιο λόγο το μαχαίρι βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και δεν το πήρε μαζί του ο κατηγορούμενος που φέρεται να το είχε, απάντησε ότι «αυτός που το είχε, δέχθηκε χτύπημα, προφανώς ζαλίστηκε και δεν μπόρεσε να το πάρει».

Σε ερώτηση για το αν οι κατηγορούμενοι αντιλήφθηκαν μετά την επίθεση ότι σε αυτήν χάθηκε η ζωή ενός ανθρώπου, ο μάρτυρας σημείωσε ότι «προσωπικά εκτιμώ ότι δεν αντιλήφθηκαν ότι επέφεραν θανατηφόρο χτύπημα».

Παράλληλα, ο μάρτυρας αστυνομικός είπε ότι το περιπολικό που κλήθηκε για το επεισόδιο, έφτασε στο σημείο της επίθεσης μετά από περίπου τέσσερα λεπτά και ότι στην κατοχή οπαδού του Άρη, ο οποίος βρισκόταν ανάμεσα σε αυτούς που κυνήγησαν τα αυτοκίνητα των επιτιθέμενων, βρέθηκε σε αντικείμενο DNA, το οποίο αποδεικνύει ότι χρησιμοποιήθηκε και σε άλλη επίθεση κατά το παρελθόν.

Με τι χτυπήθηκε ο Άλκης

Κατά τον μάρτυρα αστυνομικό, βάσει των ευρημάτων, στο δρεπάνι, σε στειλιάρι, στο προσκέφαλο του συνοδηγού ενός από τα τρία αυτοκίνητα και σε πατάκι οχήματος βρέθηκαν αίματα του Άλκη και του φίλου του, ο οποίος επίσης δέχθηκε χτυπήματα από κατηγορούμενους.

«Δεν μπορώ να ξέρω, ποιος από τους κατηγορουμένους χτύπησε τον Άλκη. Όμως και να μην είχε αιμορραγία από τα χτυπήματα από τα αιχμηρά αντικείμενα, ο Άλκης δέχθηκε τόσα πολλά και τόσο δυνατά χτυπήματα στο κεφάλι, που και πάλι θα κατέληγε», σημείωσε ο μάρτυρας αστυνομικός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άλκης Καμπανόςδολοφονίαειδήσεις τώραΘεσσαλονίκηδίκη