Ελλάδα|03.03.2019 18:09

Νέος διαδικτυακός «πόλεμος»: Συγγραφέας Γιώργος Χρονάς εναντίον Έλενας Ακρίτα

Newsroom

Ένα αιχμηρό άρθρο στην εφημερίδα «Τα Νέα» έγραψε η συγγραφέας Έλενα Ακρίτα, με τίτλο «Λευτεριά στο Νίκο Γεωργιάδη», το Σάββατο (2/3), αναφερόμενη στην καταδίκη του πρώην στελέχους της ΝΔ, αλλά και όσους τον υπερασπίζονται. 

«Ο κ. Γεωργιάδης κατ’ εξακολούθησιν πλήρωνε για να κάνει σεξ με 15χρονα θύματα τράφικινγκ. Διότι περί αυτού πρόκειται: συνειδητά πληρώνω το κύκλωμα σωματεμπορίας για να μου παραδώσει το εμπόρευμα. Δηλαδή το παιδί», γράφει, μεταξύ άλλων, η Έλενα Ακρίτα, συμπληρώνοντας, ότι «το σκλαβάκι του σεξ δεν έχει ούτε επιλογές, ούτε δικαιώματα, ούτε τίποτα». 

Με αφορμή το παραπάνω άρθρο, ο ποιητής κι εκδότης του λογοτεχνικού περιοδικού «Οδός Πανός», Γιώργος Χρονάς, επιτέθηκε στην Έλενα Ακρίτα μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Facebook, χαρακτηρίζοντας την «ξανθιά γριά» που «κάνει το κάθε τι για να φανεί ΣΥΡΙΖΑ».

Από την πλευρά της, η συγγραφέας του απάντησε στα social media δηλώνοντας την ηλικία της και σημειώνοντας ότι δεν κρύβει τα χρόνια της για να μην την αγγίζει «ο ηλικιακός ρατσισμός του κάθε 71χρονου», κάνοντας αναφορά στην ηλικία του συγγραφέα.

«Αγαπητέ κύριε Χρονά. Γεννηθήκατε διαβάζω το 1948. Γεννήθηκα το 1955. Είστε 71 ετών, είμαι 63. Δεν κρύβω τα χρόνια μου, ακριβώς για να μην με αγγίζει ο ηλικιακός ρατσισμός του κάθε 71χρονου. Ζω στα σπίτι που γεννήθηκα με τους ανθρώπους που αγαπώ. Έχω τα σκυλιά μου, τα γατιά μου, τις όπερές μου και τα βιβλία μου. Λογικά έχω καλή υγεία - λέω λογικά γιατί έχω καιρό να κάνω εξετάσεις. Παλεύω 30 χρόνια με την κατάθλιψη κι είμαι περήφανη για όσα πέτυχα, παρά τις υποτροπές. Έχω βάσανα, δυσκολίες, καλές και κακές στιγμές. Έχω και δυο καινούργιες ρυτίδες με τις οποίες δεν τα πάω καθόλου καλά. Όσο για το “ξανθιά” που μού προσάπτετε, ζητώ συγγνώμη έτσι γεννήθηκα, δεν ήξεραν οι γονείς μου τις αντιρρήσεις σας να πράξουν αναλόγως. Τέλος, φυσιογνωμικά δεν σας ξέρω, αν σας δω στο δρόμο δεν θα σας γνωρίσω. Αντιθέτως θα με γνωρίσετε εσείς: οι ευτυχισμένες γριές ξανθιές κάνουμε μπαμ από μακριά».

Γιώργος ΧρονάςΈλενα Ακρίτα